Tattaririeskat ja pinkki paputahna – helppo leipäohje ja pirteä lisuke!

tattaririeskat ja pinkki paputahna
Tattaririeskat valmistuvat helposti uunissa. Martat

Marttojen ohjeella valmistuvat helpot tattaririeskat. Rieskojen kaverina voi tarjoilla pirteää pinkkiä paputahnaa.

Tattaririeskat

  • 3 dl tattarihiutaleita
  • 125 g omenasosetta esim. Piltti
  • ½ prk (n. 1 dl) kaurafraichea
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • (ripaus suolaa)

Pinkki paputahna

  • 1 punajuuri tai raitajuuri (n. 150 g)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 prk/tlk (á n. 230 g valutettuna) voipapuja/isoja valkoisia papuja
  • tai n. 100 g kuivattuja voipapuja
  • 1 mm eli maustemitta (savu)paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 mm mustapippuria
  • (1/2 mm suolaa)

Valmistusohje

Tattaririeskat:

  1. Pane uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan.
  3. Pyörittele taikinasta 8 palloa ja painele ne uunipellille leivinpaperin päälle noin sentin paksuisiksi rieskoiksi. Kostuta tarvittaessa käsiä, jos taikina tarttuu.
  4. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes rieskat saavat hieman väriä.
  5. Nauti lämpiminä sellaisenaan tai esim. pinkin paputahnan kanssa.

Pinkki paputahna:

  1. Pese ja kuori punajuuri tai raitajuuri. Viipaloi se noin puolen sentin viipaleiksi uunipellille tai uunivuokaan leivinpaperin päälle.
  2. Pirskottele punajuuriviipaleiden päälle n. 1 tl rypsiöljyä ja paahda 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes punajuuriviipaleet ovat kypsiä. Vinkki: Voit käyttää myös tähteeksi jääneitä paahdettuja tai keitettyjä punajuuria.
  3. Valuta sillä välin säilykepavut ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Jos käytät kuivattuja papuja, laita ne pakkauksen ohjeen mukaan veteen likoamaan jo edellisenä päivänä. Valuta, keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
  4. Yhdistä valutetut ja huuhdotut säilykepavut tai keitetyt ja jäähdytetyt kuivatut pavut paahdettujen punajuurilohkojen kanssa tehosekoittimessa tai syvässä kulhossa, jos käytät sauvasekoitinta.
  5. Lisää loppu rypsiöljy ja mausteet ja soseuta tahnaksi. Jos tahna on liian paksua, lisää hieman rypsiöljyä. Lisää halutessasi myös suolaa.
  6. Tarjoile leivän kanssa

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja