Koko Suomi leipoo: Ravitsevat rieskaset, Siirin resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.
Rieskat
- 400 g muusiperunoita
- 200 g porkkanaa
- 2 dl maitoa
- 4 dl erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 tl sinappia
Leivontaan
- 0,25 dl erikoisvehnäjauhoja
Katkarapu-omenatäyte
- 180 g katkarapuja (pakaste)
- 1 kpl vihreä omena (granny smith)
- 200 g tuorejuustoa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 nippu tilliä
- 1 kpl tuore chili
- 1 kpl sitruuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 kpl avokadoa
Juureslastut
- 1 kpl punajuuri
- 1 kpl porkkana
- 0,25 dl oliiviöljyä
Koristelu
- Juureslastuja
- 8 kpl retiisiä
- Tilliä
Valmistusohje
RIESKAT: Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kuori ja keitä perunat ja porkkanat. Soseuta perunat ja porkkanat survimella ja lisää joukkoon maito. Lisää loput aineet survoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nostele noin 12 nokaretta stanssin sisään pellille, jotta rieskoista tulee tasaisen pyöreitä. Taputtele jauhojen avulla tasaisiksi. Pistele haarukalla rieskoja ja paista uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
KATKARAPU-OMENATÄYTE: Pilko omena ja sulatetut katkaravut pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Mausta seos tillillä, sitruunalla, chilillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Muista maistaa! Kuori avokadot ja viipaloi ne. Purista viipaleiden päälle sitruunamehua, jotta viipaleet ei tummu.
JUURESLASTUT: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta juustohöylällä punajuuresta ja porkkanasta lastuja ja lisää öljyä päälle.
VIIMEISTELY JA KORISTELU: Kokoa rieskan päälle ensin avokadoviipaleita ja sitten katkarapu-omenatäytettä. Pilko retiisistä terävällä puukolla mahdollisimman ohuita siivuja. Laita siivut lomittain “jonoon” ja kääri niistä ruusuke. Viimeistele paahdetuilla ja rapeilla juureslastuilla, retiisiruusukkeella sekä tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit