Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Ravitsevat rieskaset, Siirin resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 02.01.2024 13:27

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.

Rieskat

  • 400 g muusiperunoita
  • 200 g porkkanaa
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sinappia

Leivontaan

  • 0,25 dl erikoisvehnäjauhoja

Katkarapu-omenatäyte

  • 180 g katkarapuja (pakaste)
  • 1 kpl vihreä omena (granny smith)
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 nippu tilliä
  • 1 kpl tuore chili
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 kpl avokadoa

Juureslastut

  • 1 kpl punajuuri
  • 1 kpl porkkana
  • 0,25 dl oliiviöljyä

Koristelu

  • Juureslastuja
  • 8 kpl retiisiä
  • Tilliä

Valmistusohje

RIESKAT: Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kuori ja keitä perunat ja porkkanat. Soseuta perunat ja porkkanat survimella ja lisää joukkoon maito. Lisää loput aineet survoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nostele noin 12 nokaretta stanssin sisään pellille, jotta rieskoista tulee tasaisen pyöreitä. Taputtele jauhojen avulla tasaisiksi. Pistele haarukalla rieskoja ja paista uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

KATKARAPU-OMENATÄYTE: Pilko omena ja sulatetut katkaravut pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Mausta seos tillillä, sitruunalla, chilillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Muista maistaa! Kuori avokadot ja viipaloi ne. Purista viipaleiden päälle sitruunamehua, jotta viipaleet ei tummu.

JUURESLASTUT: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta juustohöylällä punajuuresta ja porkkanasta lastuja ja lisää öljyä päälle.

VIIMEISTELY JA KORISTELU: Kokoa rieskan päälle ensin avokadoviipaleita ja sitten katkarapu-omenatäytettä. Pilko retiisistä terävällä puukolla mahdollisimman ohuita siivuja. Laita siivut lomittain “jonoon” ja kääri niistä ruusuke. Viimeistele paahdetuilla ja rapeilla juureslastuilla, retiisiruusukkeella sekä tillillä. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Brittihenkinen herkkupaistos, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiKoko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustitKoko Suomi leipoo: Kylmäsavulohileivokset
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti