Bodaava klarinetisti Arto on syönyt yli 5000 annosta raakaa jauhelihaa: "Se on todella hyvää"
Oopperan bodaavan klarinetistin, Arto Vainion kisadieetti on niin kurinalainen, ettei monikaan siihen pystyisi. Katso videolta, miten vuorotellen kuntosalilla ja Oopperatalolla treenaavan Vainion arki rakentuu.
Suomen Kansallisoopperassa klarinetistina työskentelevä Arto Vainio on myös kansainvälisesti menestynyt kehonrakentaja. Menestyksen hinta ei kuitenkaan ole aivan pieni: Vainion on pidettävä yllä tiukkaa kisadieettiä, kun tavoitteena on täydellinen kroppa.
Niinpä miehen päivittäiseen ruokavalioon kuuluukin raaka jauheliha, raa’at kananmunat sekä riisi ja pinaatti. Neljä kertaa päivässä.
– Syön lähes aina jauhelihan raakana, kyllä se toki paistettunakin kelpaa. Raakana nautittuna on ainakin varmaa, etten tuhoa mitään terveyttä edistävää kuumentamalla, Vainio kertoo ja vannoo samalla nauttivansa todella raa’an jauhelihan mausta.
– Se on todella hyvää!
Vainio pakastaa raa’an jauhelihan ennen syömistä. Jauhelihan pakastaminen ei tapa bakteereja, vaan pakastaessa suurin osa bakteereista vaipuu horrokseen. Bodaava klarinetisti on kuitenkin syönyt jo yli 5000 jauheliha-annosta ilman ongelmia.
Vainio ei omien sanojensa mukaan koskaan sorru herkutteluun.
– En valitse ruokaa maun perusteella. Ravintosisältö merkitsee. Näin olen syönyt neljä vuotta. Sitä ei tapahdu koskaan, että sortuisin leivonnaisiin. Jouluna söin vapaammin, mutta en todellakaan mitään makeaa.
Katso Arto Vainion haastattelu kokonaisuudessaan videolta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan