6:49

BBQ-nörtit paljastavat suomalaisten suurimman grillausvirheen – pilalle menee "liha kuin liha"

BBQ-maailmanmestarit, Smoking Finns'in Riku Naskali ja Juhani Hiltunen vierailivat Huomenta Suomessa kertomassa savustusgrillauksen saloista. Katso videolta BBQ-nörttien haastattelu.

Juhani Hiltunen ja Riku Naskali tunnetaan BBQ-nörtteinä, sillä he ovat perehtyneet amerikkalaislähtöiseen barbeque-grillaukseen ja osallistuvat tiiminä maailmalla järjestettäviin grillauskilpailuihin. BBQ-grillaamisen ideana on kypsentää liha erittäin hitaasti epäsuoralla lämmöllä, samalla savun aromeja hyödyntäen. Liha kypsyy näin mahdollisimman meheväksi ja maistuu ihanasti savuisalta. 

Smoking Finns syntyi kahden barbeque-harrastajan toimesta vuonna 2013. Kun Juhani Hiltunen ja Riku Naskali tapasivat, heitä yhdisti välittömästi kiinnostus ruoanlaittoon, savustamiseen ja erityisesti BBQ-grillaukseen. Hiltunen on taustaltaan kokki ja Naskali kouluttautunut elokuva-alalle. Kaksikon Smoking Finns -joukkue on voittanut maailmalla lukuisia BBQ-kilpailuja.

Hiltunen ja Naskali avasivat Huomenta Suomessa savustusgrillauksen perusteita ja paljastivat myös suomalaisten yleisimmän grillausvirheen.

– Kyllä mä sanoisin, että hirmu herkästi paistetaan liha kuin liha liian kypsäksi. Valitettavasti. Ollaan liian turvallisella kannalla, vaikka ei punaisessa lihassa varsinaisesti mitään vaaraa ole, Hiltunen sanoo.

Naskalin mukaan suomalaisten kannattaisi myös varata enemmän aikaa grillaamiseen, eikä hötkyillä liikaa. 

– Iso virhe on myös se, että paistetaan liian kuumalla mikä tahansa liha ja vähän liian kiireellä. Meidän touhuissa menee se kuusi tuntia ja se on vielä nopeaa. Monilla siihen samaan prosessiin menee 14 tuntia, Naskali kertoo bbq-grillaamisesta. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja