Mitä Suomi grillaa? Asiantuntija paljastaa kuumimmat grillaustrendit juuri nyt: Nämä kannattaa painaa mieleen

6:49 Näin grillaat savulla - BBQ:n salat

Lihatalo HK Scan tiedotti keskiviikkona kesän grilliuutuustuotteistaan. Samalla virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa käytiin läpi muun muassa grillauksen historiaa sekä vallitsevia nykytrendejä. 

Videolla: Näin grillaat savulla - BBQ:n salat. Huomenta Suomen vieraina Smoking Finnsiltä Riku Naskali ja Juhani Hiltunen.

Mitä Suomi grillaa tänä kesänä? Kerroimme keskiviikkona, että ainakaan grillimakkaroiden suosiossa ei ole nähtävissä hiipumista – tosin tuotteet kehittyvät vuosi vuodelta ja suomalaiset ovat siirtyneet entistä lihaisampiin makkaroihin.

HK Scanin markkinointijohtaja Mikko Järvinen paljasti lihatalon keskiviikkona järjestetyssä virtuaalilehdistötilaisuudessa, mitkä ovat grillauksen suurimmat trendit juuri nyt ja lähitulevaisuudessa.

1. Artesaanigrillaus

Ihmiset haluavat ostaa yhä enemmän artesaanituotteita myös grillattavaksi. Paikalliset, käsin tehdyt tuotteet kiinnostavat. Tämä trendi kasvaa ja kuumenee edelleen.

2. Grillifuusio

Tämä on trendeistä laajin ja tarkoittaa grillauksen monipuolistumista. Suositut Amerikan makumaailmat kohtaavat etnisiä vivahteita maailmalta. Uusi grillauksen filosofia on, että kaikkea voi grillata – vaikka kokonaisen aterian alkupaloista jälkiruokiin. Myös kasvisten ja kasviproteiinituotteiden grillaus on nousussa. 

3. Low 'n' slow – hiljaa hyvä tulee

Grillaillessa ei ole kiire mihinkään ja trendikästä on edelleen grillata raaka-aineet hiljalleen epäsuorasti grillaten. Grilliin laitetaan isompia lihapaloja, ribsejä ja luullisia paloja. 

4. Erikoisleikkuut ja uudet pihvit

Grillissä tirisevät nyt entistä useammin hieman erikoisemmat ruhonosat ja pihvit. Suosiotaan ovat kasvattaneet muun muassa pluma ja tomahawk. Trendi näkyy sekä ravintoloissa että kaupoissa.

5. Helppo ja nopea grillaus

Uusin nouseva trendi. Nyt halutaan Japanin ja Korean innoittamina grillata pieniä pihvejä, paloja sekä vartaita nopeasti. Ilmiöön liittyy myös sosiaalinen syöminen. Tämä tulee olemaan kuuma trendi pidempään, sanoo HK:n Mikko Järvinen. 

6. Burgerimania

Itse tehtyjen burgerien valmistus grillissä ei näytä hiipumisen merkkejä. Aikaisemmin burgerin väliin grillattiin ehdottomasti naudanlihapihvi, mutta nyt nousussa ovat esimerkiksi halloumi, broileri sekä kasvistuotteet. 

7. Grillauksen hilavitkuttimet

Grillaukseen halutaan myös kunnon välineet ja niinpä erilaisten grillitarvikkeiden, apuvälineiden ja grillaussovellusten suosio kasvaa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja