Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mitä Suomi grillaa? Asiantuntija paljastaa kuumimmat grillaustrendit juuri nyt: Nämä kannattaa painaa mieleen

6:49Näin grillaat savulla - BBQ:n salat
Julkaistu 02.04.2020 20:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lihatalo HK Scan tiedotti keskiviikkona kesän grilliuutuustuotteistaan. Samalla virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa käytiin läpi muun muassa grillauksen historiaa sekä vallitsevia nykytrendejä. 

Videolla: Näin grillaat savulla - BBQ:n salat. Huomenta Suomen vieraina Smoking Finnsiltä Riku Naskali ja Juhani Hiltunen.

Mitä Suomi grillaa tänä kesänä? Kerroimme keskiviikkona, että ainakaan grillimakkaroiden suosiossa ei ole nähtävissä hiipumista – tosin tuotteet kehittyvät vuosi vuodelta ja suomalaiset ovat siirtyneet entistä lihaisampiin makkaroihin.

HK Scanin markkinointijohtaja Mikko Järvinen paljasti lihatalon keskiviikkona järjestetyssä virtuaalilehdistötilaisuudessa, mitkä ovat grillauksen suurimmat trendit juuri nyt ja lähitulevaisuudessa.

1. Artesaanigrillaus

Ihmiset haluavat ostaa yhä enemmän artesaanituotteita myös grillattavaksi. Paikalliset, käsin tehdyt tuotteet kiinnostavat. Tämä trendi kasvaa ja kuumenee edelleen.

2. Grillifuusio

Tämä on trendeistä laajin ja tarkoittaa grillauksen monipuolistumista. Suositut Amerikan makumaailmat kohtaavat etnisiä vivahteita maailmalta. Uusi grillauksen filosofia on, että kaikkea voi grillata – vaikka kokonaisen aterian alkupaloista jälkiruokiin. Myös kasvisten ja kasviproteiinituotteiden grillaus on nousussa. 

3. Low 'n' slow – hiljaa hyvä tulee

Grillaillessa ei ole kiire mihinkään ja trendikästä on edelleen grillata raaka-aineet hiljalleen epäsuorasti grillaten. Grilliin laitetaan isompia lihapaloja, ribsejä ja luullisia paloja. 

4. Erikoisleikkuut ja uudet pihvit

Grillissä tirisevät nyt entistä useammin hieman erikoisemmat ruhonosat ja pihvit. Suosiotaan ovat kasvattaneet muun muassa pluma ja tomahawk. Trendi näkyy sekä ravintoloissa että kaupoissa.

5. Helppo ja nopea grillaus

Uusin nouseva trendi. Nyt halutaan Japanin ja Korean innoittamina grillata pieniä pihvejä, paloja sekä vartaita nopeasti. Ilmiöön liittyy myös sosiaalinen syöminen. Tämä tulee olemaan kuuma trendi pidempään, sanoo HK:n Mikko Järvinen. 

6. Burgerimania

Itse tehtyjen burgerien valmistus grillissä ei näytä hiipumisen merkkejä. Aikaisemmin burgerin väliin grillattiin ehdottomasti naudanlihapihvi, mutta nyt nousussa ovat esimerkiksi halloumi, broileri sekä kasvistuotteet. 

7. Grillauksen hilavitkuttimet

Grillaukseen halutaan myös kunnon välineet ja niinpä erilaisten grillitarvikkeiden, apuvälineiden ja grillaussovellusten suosio kasvaa. 

Lue myös: Yli 21 miljoonan kilon grillimakkaramania on nurkan takana – HK paljasti jo hoikistuneen Kabanossi-uutuuden 

Lisää aiheesta:

Muualla Suomessa grillataan makkaraa, pääkaupunkiseudulla "salonkikelpoista" vierastarjottavaa – nämä ovat suomalaisten suosikit grilliinSuomalaisilla on nyt uusi grillilihasuosikki – ohittanut kaikki muut: "Helppo maustaa"Prismassa tehtiin kaikkien aikojen myyntiennätys – nämä grillit viedään nyt käsistä: "Koko ajan kysytympiä"Syötkö itse? Yksi grilliruoka on nyt kovassa nosteessa Suomessa: "Kysyntä ja tarjonta räjähtää"Oletko jo hurahtanut? Suomalaiset lihamestarit povaavat kesän kovinta grillihittiä: "Näet mehevät grillilihat, kuulet rauhoittavan tirinän, tunnet huumaavan tuoksun"Asiantuntija paljastaa tulevan kesän kuumimmat grillitrendit: Nämä tirisevät herkut viedään vielä käsistä!
RuokaGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • 08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen14:15
    Asuminen

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • Eilen09:34
    Ravitsemus

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"