Lihatalo HK Scan tiedotti keskiviikkona kesän grilliuutuustuotteistaan. Samalla virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa käytiin läpi muun muassa grillauksen historiaa sekä vallitsevia nykytrendejä.
Videolla: Näin grillaat savulla - BBQ:n salat. Huomenta Suomen vieraina Smoking Finnsiltä Riku Naskali ja Juhani Hiltunen.
Mitä Suomi grillaa tänä kesänä? Kerroimme keskiviikkona, että ainakaan grillimakkaroiden suosiossa ei ole nähtävissä hiipumista – tosin tuotteet kehittyvät vuosi vuodelta ja suomalaiset ovat siirtyneet entistä lihaisampiin makkaroihin.
HK Scanin markkinointijohtaja Mikko Järvinen paljasti lihatalon keskiviikkona järjestetyssä virtuaalilehdistötilaisuudessa, mitkä ovat grillauksen suurimmat trendit juuri nyt ja lähitulevaisuudessa.
1. Artesaanigrillaus
Ihmiset haluavat ostaa yhä enemmän artesaanituotteita myös grillattavaksi. Paikalliset, käsin tehdyt tuotteet kiinnostavat. Tämä trendi kasvaa ja kuumenee edelleen.
2. Grillifuusio
Tämä on trendeistä laajin ja tarkoittaa grillauksen monipuolistumista. Suositut Amerikan makumaailmat kohtaavat etnisiä vivahteita maailmalta. Uusi grillauksen filosofia on, että kaikkea voi grillata – vaikka kokonaisen aterian alkupaloista jälkiruokiin. Myös kasvisten ja kasviproteiinituotteiden grillaus on nousussa.
3. Low 'n' slow – hiljaa hyvä tulee
Grillaillessa ei ole kiire mihinkään ja trendikästä on edelleen grillata raaka-aineet hiljalleen epäsuorasti grillaten. Grilliin laitetaan isompia lihapaloja, ribsejä ja luullisia paloja.