Baarimestari paljastaa kesän hittijuomat – jos rakastat gin tonicia, Mikaelin helppo drinkki on sinulle

8:50 Kesän drinkkitrendit testissä

Kaipaatko drinkkivinkkejä juhannukseksi? Baarimestari Mikael Karttusella on takataskussaan kaksi helppoa juomareseptiä juhannuksen juhlijoille. Karttunen valmisti juomat tiistaina Huomenta Suomen lähetyksessä.

Baarimestari ja Altian brändilähettiläs Mikael Karttunen valmisti Huomenta Suomen lähetyksessä kaksi trendikästä ja raikasta kesäjuomaa. Ensin lasiin rakentui superhelppo ginger tonic, eli inkivääriversio perinteisestä gt:stä.

– Tämän hetken suurimpia trendejä on se, että ollaan siirtymäsä väkevämmistä juomista miedompiin juomiin. Se ei tarkoita sitä, että makujen täytyisi vähentyä, vaan päinvastoin, tässä maistuu aito ja oikea inkivääri, Karttunen kertoo juomatrendeistä ja ginger tonic-juomasta. 

Ginger tonic valmistuu jäihin inkiväärilikööristä, tonic-vedestä ja limenmehusta. Juoma viimeistellään limerenkaalla ja tuoreella inkiväärisiivulla. Karttusen mukaan Altian vastikään lanseeraama inkiväärilikööri edustaa uuden sukupolven liköörejä, joissa ei käytetä esansseja eikä väriaineita. Baarimestarin mukaan juomatrendit seuraavat maailman ruokatrendejä, eli se mikä on trendikässä ensin keittiössä on pian trendikästä myös baaritiskillä.

Matala-alkoholillisten juomien lisäksi trendikkäitä ovat nyt myös täysin alkoholittomat drinkit, mocktailit.

– New Yorkissa ja Lontoossa on jo baareja, jotka tekevät pelkästään mocktaileja. Trendi on leviämässä koko maailmaan. Uskon, että tällaisia paikkoja nähdään jo ensi kesänä Suomessakin.

Ginger Tonic – kesähitti kaikille gin tonicin ystäville

Jos rakastat gin tonicia, rakastat myös aidosta inkivääristä makua saavaa ginger tonicia. Kesähitin valmisti Altian baarimestari Mikael Karttunen.

Ainekset

 • 4 cl inkiväärilikööriä (esim. Koskenkorva Ginger Shot 21%)
 • 15 cl tonic-vettä
 • ½-1 limen mehu

Koristeluun

 • Limeviipale
 • Inkivääriviipale

Valmistusohje

Valmistusaika: 2 min
Annoksia: 1

 1. Täytä lasi tai kuppi jäillä ja mittaa ainekset päälle.
 2. Sekoita varoen ja viimeistele lime- ja inkivääriviipaleella.

Katso videolta, miten juoma tehdään:

8:50

Videolta näet myös, miten valmistetaan toinen trendikäs kesädrinkki, Mappi Ö. Karttunen käyttää juoman valmistamiseen muun muassa hunajaa, limeä ja rommia.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja