Trendikkäimmät tilaavat nyt baarissa tämän legendaarisen 1980- ja 1990-lukujen hittidrinkin – milloin joit viimeksi?

pina colada
Piña Colada tekee comebackin! Shutterstock

Trooppiset maut ovat palaamassa cocktaileihin ja trendikkään nautiskelijan juomavalinta sisältää nyt ananasta.

Kerroimme torstaina MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivustolla juomatrendeistä Suomessa vuonna 2020. Altian mukaan trendeissä korostuvat nyt raikkaus, värikkyys, helppous, maustekasvien hyödyntäminen, uudet pakkausmuodot sekä vastuullisuus.

Raikkaat cocktailit tekevät edelleen kauppansa ja makumaailmassa ollaan nyt palaamassa kohti tropiikkia. 

– Trooppiset maut ovat suomalaisille tuttuja ja helppoja. Trooppisista juomista on ruvennut tulemaan raikkaampia versioita, jotka eivät ole niin esanssisia enää, Altian tuotekehitys- ja innovaatioprojekteissa mukana oleva tutkimuspäällikkö Milla Sorsakivi kertoo.

Jos nyt hyppäisi aikakoneella 1980-luvulle ja maistaisi sen ajan liköörivalikoimaa, huomaisi juomien olevan hyvin erilaisia kuin tänä päivänä. Kulutustottumukset ovat muuttuneet ja esanssiset sokeriliemet vaihtuneet raikkaisiin, luonnollisiin makuihin.

Trendikäs tilaa nyt ananasdrinkin, kuten Piña Coladan

Baarimestari Mikael Karttunen ennustaa, että seuraava hitti cocktaileissa on ananas.

– Baarimestarit ovat jo pitkään intoilleet ananaksesta, koska se on eräänlainen palvelukulttuurin symboli. Nyt intoilu on siirtymässä myös tiskin toiselle puolelle, Karttunen sanoo. 

Trendikäs valinta baarissa onkin nyt kasari- ja ysäriklassikko Piña Colada. Juoma kehiteltiin  itse asiassa alun perin Caribe Hilton -hotellissa Puerto Ricossa jo vuonna 1954. Hotellin baarimikkona työskenteli tuolloin Ramon “Monchito” Marrero, jota tarinan mukaan pyydettiin luomaan nimikkodrinkki hotellin Beachcomber-rantabaarille. Aluksi juoma sisälsi vain kookoskermaa ja ananasmehua, mutta myöhemmin sitä terästettiin myös rommilla. 

Baarimestari Mikael Karttunen suosittelee myös valitsemaan Piña Coladaan kookoskerman makean kookosliköörin sijaan.

– Itse suosittelen lähtemään liikkeelle siitä, että otat kaupasta kookoskerman, tuoretta ananasta, ananaslikööriä ja rommia. Sitten vain kaikki blenderiin ja jäämurskaa perään.

Tältä näyttää Piña Colada -drinkki Hans Välimäen baarissa:

0:47


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja