1:26

Mitä ihmettä? Alkoholiton viina saapuu Alkojen hyllyille – ja siitä povataan seuraavaa juomatrendiä!

Tislattu alkoholiton viina on uusin juomatrendi, joka on pikkuhiljaa saapumassa myös Suomeen.

Videolla Stewart Howard mallia, kuinka alkoholittomasta viinasta syntyy näyttävä cocktail. 

Alkuvuodesta Makuja.fi uutisoi Alkon tuovan myyntiin alkoholittoman Salmiakkikossun, jolla haluttiin vastata alkoholittomien juomien trendiin. Tammikuussa Alkojen hyllyille saapuu toinen mielenkiintoinen alkoholiuutuus; alkoholiton viina.

Yrttipohjainen Seedlip on alkoholitonta viinaa, jota käytetään juomasekoituksiin ja drinkkeihin alkoholin tavoin. Alkoholitonta viinaa ei ole siis missään nimessä tarkoitus juoda sellaisenaan, vaan sitä käytetään drinkkeihin saman verran kuin esimerkiksi giniä, vodkaa tai vaikka tequilaa.

Enää pöytiin ei kanneta pelkkää sokerilientä

Seedlipiä on saatavilla ympäri maailmaa 18 maassa, ja aikuiseen makuun sopiville alkoholittomille juomille uskotaan olevan kysyntää myös Suomessa.

Suomessa on viimeisimmän Terveyden ja hyvinvointilaitoksen raportin mukaan kasvava määrä täysraittiita ihmisiä. Miehistä 12 prosenttia ja naisista 15 kertoo elävänsä täysin ilman alkoholia, Suomeen Seedlipiä maahantuovan Dayton Oy:n juomista vastaava liiketoimintapäällikkö Laura Lukinmaa kertoo.

– Nämä henkilöt ovat ennen joutuneet esimerkiksi ravintolassa tyytymään juomiin, jotka sopivat sekä maultaan että ulkonäöltään ennemminkin lastenkutsuille kuin aikuisten illanviettoon. Enää pöytään ei kanneta pinkkiä tai keltaista sateenvarjoilla höystettyä sokerilientä, joka pönöttää huutomerkin lailla, Lukinmaa toteaa

Lukinmaan mukaan kyseinen tuote on hyvä vaihtoehto myös niille, jotka ovat kiinnostuneita terveellisyydestä ja hyvistä mauista. 

Tammikuusta 2019 alkaen Seedlip Garden 2018 -tuotetta on saatavilla Alkoista. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja