Maailmalla suosittu juomatrendi rantautunut myös Suomeen – "korostuu etenkin naisten keskuudessa"

Miten uusi alkoholilaki vaikuttaa baarityöntekijöihin? 9:00 Miten uusi alkoholilaki vaikuttaa baarityöntekijöihin?

Drinkki- ja juomamaailmassa terveys ja hyvinvointi näyttelevät tällä hetkellä isoa roolia.

Video: Juomatrendeistä keskustelemassa baarimestari Jarkko Issukka sekä Helsinki Drink Festivalin järjestäjä Juho Pajunen.

Ruokamaailmasta tuttu fermentointi sekä hedelmien vaihtuminen vihanneksiin ovat tällä hetkellä nousevia trendejä drinkkimaailmassa, samoin kuin alkoholittomat juomasekoitukset, mocktailit. Baariyrittäjä Tony Vihervaaran mukaan tämä kuvastaa hyvin sitä, kuinka suuri trendi terveys tällä hetkellä oikein on.

– Tämä näkyy juomissa puhtautena ja aitoutena, vähäsokerisuutena, Vihervaara kertoo juomamaailmassa vallitsevista trendeistä.

Aitojen makujen lisäksi myös ekologisuus ja vastuullisuus ovat tulleet jäädäkseen myös cocktailmaailmaan. Tästä esimerkkinä Vihervaara mainitsee hävikittömän ravintola Nollan, sekä miehen omien ravintoloiden päätöksen vaihtaa muovipillit metallisiin, uudelleen käytettäviin versioihin.

Tärkeintä juomien valmistuksessa on rohkeus

Lidl Suomen valikoimapäällikkö Iida Seppälä kertoo myös juomien funktionaalisuuden olevan tällä hetkellä yksi selkeästi näkyvä trendi.

– Funktionaaliset juomat ovat olleet pinnalla jo useamman vuoden, ja tämä korostuu etenkin naisten keskuudessa. Funktionaalisuus tarkoittaa tässä sitä, että juomiin on lisättyä vaikkapa vitamiinia tai hivenainetta, Seppälä kertoo.

Tällä hetkellä kauppoihin on tullut suuri joukko tuotetta, joilla kotibaarimestarit voivat lähteä tekemään näiden trendien mukaisia juomia. Kaikille kotibaarimestareille Vihervaaralla on selkeä neuvo.

– Ei muuta kuin luovuutta ja rohkeutta, se on ehkä se tärkein asia, Vihervaara neuvoo.

Liikkeelle voi lähteä vaikka seuraavasta Vihervaaran suunnittelemasta drinkistä. 

Kesäromanssi

10 cl seljankukan makuista kivennäisvettä
4 cl Giniä
2 cl sitruunamehua
6–10 basilikanlehteä

Ravista kaikki yhdessä ja siivilöi jäiden päälle tai rakenna suoraan lasiin. Alkoholittoman mocktailin voi valmistaa jättämällä alkoholin pois ja nostamalla muiden ainesosien määrää.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.