Näin käy, jos syöt avokadon päivässä – Jennyn kahden viikon kokeilulla hämmästyttävät seuraukset

Avokado
Shutterstock

Asiantuntijoiden mukaan terveellisten rasvojen syöminen auttaa pysymään kylläisenä ja vähentämään ruokahimoja. Vinkki on monelle tuttu, mutta toimiiko se todella? Eräs nainen päätti ottaa asiasta selvää.

Jenny Sugar päätti kokeilla, millaisia vaikutuksia avokadon lisäämisellä ruokavalioon olisi hänen kohdallaan. 

Popsugar-sivustolle kirjoittanut nainen kertoo syöneensä aiemmin puolikkaan avokadon muutaman kerran viikossa, mutta nyt hän päätti lisätä tämän superhedelmän määrää ruokavaliossaan yhteen kokonaiseen avokadoon per päivä.

Auttoiko kahden viikon kokeilu naista pudottamaan painoaan? Entä saiko se hänen vatsansa pysymään täytenä?

Sokerihimot kuriin ja vatsa toimimaan

Nainen ei suinkaan syönyt kokonaista avokadoa yhdeltä istumalta, vaan hän nautti hedelmää pitkin päivää eri aterioilla.

– Leikkasin sen kahtia ja söin toisen puolikkaan lounaaksi tai illalliseksi. Toisen puolikkaan söin välipalaksi suolattujen auringonkukansiementen kera tai muusattuna voileivän päällä, Sugar kertoo.

Sen lisäksi, että avokado antoi ruokiin kermaista makua, se todella auttoi häntä pysymään kylläisenä pidempään. Avokadon lisääminen ruokavalioon auttoi myös naista pääsemään eroon sokerihimosta ja ylimääräisten välipalojen napostelusta. Tämä oli vaikutus, josta nainen yllättyi todella positiivisesti.

– Huomasin myös, että koska avokadot ovat täynnä kuitua, ne auttoivat vatsaani toimimaan. Enkä kyllästynyt viikkojen aikana avokadoihin, vaan aloin himoita niitä entistä enemmän.

Hyvä ja monipuolinen herkku

Vaa’an lukemaan avokadon popsimisella ei kuitenkaan ollut vaikutusta suuntaan tai toiseen.

– Laihduinko? En. Mutta painoni ei myöskään noussut, vaikka ajattelin niin käyvän, sillä yksi iso avokado sisältää noin 365 kaloria. Mutta koska tunsin itseni kylläiseksi, pystyin karsimaan iltapäivän naposteltavia ja illallisen jälkeisiä jälkiruokia. Tämä kaikki toimi, Sugar kirjoitti.

Vaikka seuraukset olivat positiiviset, nainen aikoo vähentää avokadon syömistä entiseen määrään; yhteen puolikkaaseen pari kolme kertaa viikossa.

Kokeilun ansiosta nainen huomasi, että kaloreista huolimatta avokado on erinomainen aineosa lisättäväksi erilaisiin ruokiin aina smoothieista leivonnaisiin.

KOKEILE HERKULLISIA AVOKADORESEPTEJÄ:

Lähde: Popsugar   

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja