Kelmuun kääritty avokado voi säilyä syömäkelpoisena pakastimessa jopa kuusi kuukautta.
Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin huomata, että avokadot ovat jälleen kerran ehtineet kypsyä kauniin vihreistä ruskeaksi mössöksi. Tämän varsin yleisen ongelman voi kuitenkin estää yhdellä yksinkertaisella konstilla, jonka avulla tämä kallis hedelmä voi säilyä syömäkelpoisena jopa puolen vuoden ajan.
Tämä niksi toimii parhaiten niissä tilanteissa, kun sinulta löytyy kotoa avokadoja, joita et ehdi käyttämään.
LUE MYÖS: Ethän sorru yleiseen säilytysmokaan? Näin pidät banaanit tuoreena pidempään
Älä unohda merkata päivämäärää
Tärkeintä on säilöä avokadot siinä vaiheessa, kun ne eivät vielä ole ehtineet kypsyä liikaa.
Halkaise avokado ja kaavi hedelmäliha varovasti lusikan avulla pois kuoresta. Kääri avokadon puolikkaat muovikelmuun tai alumiinifolioon ja nosta pakastimeen. Voit myös pakastaa avokadon soseena, jolloin avokadon sekaan kannattaa lorauttaa hieman sitruunamehua. Pakasta ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa.

