Mainos

Arkiruokahitti! Tässä on paras kesäsalaatti – mukana Hans Välimäen törkeän hyvä kastike

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivun suosituimpia arkiruokaohjeita. Testaa hellepäivän ykkösruoka, mansikka-halloumisalaatti.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen fetasalaatti, perinteinen ja helppo kanaviillokki tai Henri Alénin  mahtava uunilohi.

Mansikka-halloumisalaatti Hans Välimäen chimichurri-kastikkeella

Mansikka-halloumisalaatti on täydellinen kesäsalaatti, joka maistuu vaikka hellepäivän kevyenä lounaana. Halloumijuuston voi reseptissä korvata myös esimerkiksi grillijuustolla tai kotimaisella Halla-juustolla. 

Mansikka-halloumisalaatin raaka-aineita voi hieman vaihdella jääkaapin sisällön mukaan. Kokeile salaattia erilaisilla yrteillä tai lisää joukkoon esimerkiksi raikasta vesimeloonia. Salaatin ideana on, että sen pääraaka-aineet, eli mansikka, halloumi ja parsa saavat kauniin paistopinnan grillissä.

Salaatti viimeistellään keittiömestari Hans Välimäen helpolla ja törkeän hyvällä chimichurri-kastikkeella, joka on täydellinen makupari myös grillilihalle. 

Jos haluat mansikka-halloumisalaatista entistä ruokaisamman, nauti se esimerkiksi varhaisperunoiden ja savulohen kera.

***

Videolla: MTV teki viime kesänä mansikoiden sokkotestin – erottaisitko sinä eri lajikkeet?


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja