Arkiruokahitti! Tämä kermainen kanapasta on todella suosittu: Mielettömän maukas ja valmistuu nopeasti

Pasta Alfredo
Kanaa Alfredon tapaan on nykypäivänä suosittu italialais-amerikkalainen arkiruoka. Shutterstock

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivun suosituimpia ja parhaita arkiruokaohjeita. Tämä kermainen kanapasta hurmaa taatusti koko perheen. 

Arkena moni kaipaa kotikeittiöönsä mahdollisimman sujuvaa ruoanlaittoa. Arkiruokaohjeelta toivotaan ennen kaikkea nopeutta ja helppoutta. Nyt erityisesti koululaisten kesälomilla olisi keksittävä ruokapöytään jotain hyvää ja ravitsevaa syötävää. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen fetasalaatti, perinteinen ja helppo kanaviillokki tai Henri Alénin  mahtava uunilohi.

Kermainen kanapasta on varma hitti

Oletko sinä jo testannut suosittua Pasta Alfredoa eli Alfredon kanaa? Kyseessä on jo vuosikymmeniä vanha kanapastaresepti, joka sai alkunsa 1900-luvun alkupuoliskolla roomalaisessa Alfredo-ravintolassa.

Tarinan mukaan reseptin kehitteli ravintoloitsija Alfredo di Lelio vuonna 1914. Italialaisessa kanapastassa oli alun perin fettuccine-pastaa, runsaasti voita sekä parmesaanijuustoa.

Kun ruokalaji sitten monen sattuman kautta levisi Yhdysvaltoihin, sen joukkoon lisättiin vielä kermaa. Nykyään Alfredon kana on suosittu italialais-amerikkalainen arkiruokaklassikko. Monet amerikkalaiskaupat myyvät Alfredo-kastiketta valmiina, mutta ruokalaji on niin helppo valmistaa itse, että valmiskastikkeisiin ei kannata sekaantua.***

Videolla: Oletko käyttänyt pastalävikköä väärin?

0:41


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja