Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

Shutterstock
Julkaistu 20.02.2020 10:35

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kalamurekepihvit

  • 600 g nahattomia kalafileitä, kuten haukea, särkeä tai ahvenia
  • 1 dl kuohu-/ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ rkl sitruunanmehua
  • 2-3 rkl ruohosipulia/tilliä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita

Lantturanskalaiset

  • n. 500 g lanttua/naurista
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ -1 tl suolaa

Valmistusohje

Kalamurekepihvit valmistuvat näin:

  1. Leikkaa nahattomat kalafileet paloiksi. Hienonna ne monitoimikoneessa tai jauha kala 2 kertaa lihamyllyssä. Sekoita kalamassaan kerma, munat ja mausteet.
  2. Voit paistaa taikinasta pannulla pienen koepalan, jolloin saat selville miltä kypsä mureke maistuu. Muotoile massasta veteen kastetuilla käsillä haluamasi muotoisia pihvejä tai pyöryköitä.
  3. Paista rasvassa molemmin puolin 3-4 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Pihvit voi paistaa myös uunissa: Laita leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia. Käännä paistamisen aikana, jos haluat väriä molemmille puolille.

Viiden jälkeen -ohjelma päätti tehdä Marttojen kanssa perinneruokien maineenpalautuksen. Perinteiselle herkkuaterialle valikoituivat kotimaisista luonnokaloista tehdyt kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset sekä jälkiruoaksi talkkuna-marjapöperö.

  • Tarjoa murekepihvit lantturanskalaisten ja kermaviili- tai kananmunakastikkeen kera.
  • Lantturanskalaiset valmistuvat näin:

    1. Kuori lanttu/nauris ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Pyörittele juurestikut öljyssä ja mausta suolalla.
    2. Levitä tikut uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 225 asteessa n. 30 min., kunnes ranskalaiset ovat kypsiä ja rapeita. Tarjoile heti.

    Lisää aiheesta:

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohjeMasterChef VIP: Naudan ulkofilepihviä, ranskalaisia ja punaviinikastiketta – Miskan reseptiHaukimurekepihvitPunajuuri-jauhelihapihvitKevyet punajuuri-jauhelihapihvitSieni-kesäkurpitsapiirakka ruisperunataikinasta
    Viiden jälkeenKalamurekeKalapihvitJuureksetGluteenitonPääruoatKalaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Viiden jälkeen
    • 15.10.09:44
      Alkupala

      Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

    • 18.6.14:31
      Juomat

      Perinteinen sangria ja alkoholiton kuohuviinisangria

    • 18.6.11:57
      Mansikkakakku

      Pistaasi-mansikkajuustokakku

    • 30.5.14:48
      Lammasvartaat

      Lammaskofta & feta-jogurttikastike

    • 7.5.14:24
      Tartar

      Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar