Arjan älyttömän helppoa ja nerokasta puuroa ei tarvitse edes keittää – täydellinen aamupala: "Kattaa kaiken"

Kahvipuuro
Kahvipuuro on nerokas yhdistelmä aamun klassikoita. Kuvituskuva. Shutterstock

Kuuluuko sinunkin rutiineihisi aamupuuro? Testaa Arjan versiota, jossa yhdistyy nerokkaalla tavalla aamun koko ateria.

Moni suomalainen nauttii aamuisin kupillisen tai kaksi kahvia ravitsevan kaurapuuron kera. Mutta tiesitkö, että nämä kaksi aamuklassikkoa voi myös yhdistää? 

Kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laineen tuoreessa Kaura-kirjassa (Readme 2020) vinkataan nerokkaan kahvipuuron resepti. 

Arja paljastaa Kaura-kirjassaan myös täydellisen perinteisen kaurapuuron reseptin: Arjalla on yllättävä keino, jonka avulla kaurapuurosta tulee helposti elämäsi parasta: Jätä yksi ainesosa kokonaan pois

– Kahvi ja puuro yhdessä – tässäpä on eväs, joka kattaa kaiken, Arja kirjoittaa.

Puurossa käytettävät chiansiemenet laitetaan turpoamaan etukäteen. Muuten puuron voi valmistaa juuri ennen ruokailua. Puuroa ei tarvitse edes keittää, sillä kiehuva kahvi turvottaa hiutaleet.

– Valmiin puuron voi ottaa evääksi, ja se maistuu kylmänä tai lämmitettynä. Lempein kahvipuuro syntyy, kun käytät mietoa kahvia tai kaurajuomakahvia, Arja vinkkaa.


Testaa myös paahdettu kaurapuuro:

Paahdettu kaurapuuro – näin helposti nostat tavallisen aamupuuron uudelle tasolle 0:51


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.