Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä tee kaurapuurolle näin – muuttuu "liisteriksi"

9:25Aamua piristävä herkkupuuro kolmella tapaaKatso videolta Anun puurovinkit!
Julkaistu 17.03.2025 07:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Miten tehdään täydellistä kaurapuuroa? Kotitalouden lehtori Anu Heinaro antoi omat puurovinkkinsä Huomenta Suomessa.

Suomalaiset ovat todistetusti puurokansaa ja monen päivä ei kunnolla ala ilman kupposta kahvia ja kulhollista kaurapuuroa. 

Huomenta Suomessa selvitettiin perjantaina, miten valmistuu paras kaurapuuro, ja miten puurosta voi helposti tuunata myös herkkuversion. 

Lue myös: Reijon aamupuuro on melkoinen jytky: "Laiskan tapa täyttää vatsa"

Älä sekoittele puuroa liikaa

Kotitalouden lehtori Anu Heinaron mukaan erilaisiin puuroihin liittyy myös monenlaisia muistoja ja jopa traumoja. Jotkut eivät voi sietää puuroa, koska ovat lapsuudessaan saaneet eteensä lautasellisen "liisteriä".

– Siinäpä onkin se salaisuus, että puuroa ei saisi koko ajan sekoitella. Alussa on hyvä sekoitella, että ei pala pohjaan, mutta sen jälkeen kannattaa antaa hiljaa tekeytyä ja vain välillä käydä sekoittamassa. 

Jos puuroa sekoittaa jatkuvasti, siitä irtoaa tärkkelystä, joka muuttaa puuron koostumuksen liisterimäiseksi.

Kannattaako puuro sitten tehdä veteen vai maitoon?

– Minä käytän puolet ja puolet. Aloitan aina vesipohjalla, jotta puuro ei pala pohjaan ja sitten pikku hiljaa lisäilen maitoa. Sillä tavalla myös notkistan ja säätelen, että tuleeko kuinka paksu tai löysä puuro.

Katso videolta Anun vinkit erilaisten puurojen valmistamiseen ja nappaa ohjeet: Mustikkapiirakkatuorepuuro, herkkukaurapuuro ja keksikaurapuuro

Lue myös: Anun mahtava puuro maistuu aivan mustikkapiirakalta – nappaa helppo ohje!

Lisää aiheesta:

Paras tapa valmistaa kaurapuuro – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa" Teetkö sinä kaurapuuron näin? Helppo kikka parantaa makua oleellisestiKari Aihinen paljastaa parhaan tavan kaurapuuron valmistamiseen – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa" Joko olet testannut käänteentekevää puuroa? Puuroekspertti Katja vinkkaa helpon valmistustavan: Et voi mokata!Miten keität kaurapuuron? Puuroekspertti Katja paljastaa parhaan valmistustavan: "Jos puuroa sekoitetaan paljon..."Täydellisen kaurapuuron salaisuus: 3 vinkkiä, joilla takuulla onnistut!
PuuroRuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Puuro
  • 12.10.09:04
    Ruoka

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?

  • 11.10.09:03
    Ruoka

    Terveyshyödyt, joita saat syömällä puuroa

  • 10.10.17:04
    Ruoka

    Parasta puuroa ikinä! Takuuvarma kaurapuuro, puurovohvelit ja muut hittiohjeet

  • 6.10.17:13
    Ruoka

    Ella Wehkalampi paistaa banaanit airfryerissa – tuloksena "ultimaattinen herkkupuuro"

  • 22.9.07:46
    Ruoka

    Reijon aamupuuro on aikamoinen jytky: "Säilyy helposti kuusikin vuorokautta jääkaapissa"