Miten tehdään täydellistä kaurapuuroa? Kauran asiantuntija ja tuoreen Kaura-kirjan kirjoittaja Arja Elina Laine kertoo, miten vanhanajan paras kaurapuuro valmistuu – ja mitä puuron joukkoon ei kannata laittaa.
Kaura on nyt huipputrendikästä. Kaura on raivannut tiensä leipähyllyjen kautta muihinkin elintarvikkeisiin ja sitä voi nyt nauttia entistä monipuolisemmin liha- tai maitotuotteiden sijaan, riisin tilalla, öljynä, välipaloissa, juomissa, jäätelöissä, naposteltavissa ja muissa herkuissa. Suomalaisen ihmeviljan etuja ja parhaita puolia esitellään kattavasti tuoreessa kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laineen Kaura-teoksessa (Readme 2020).
Kaura-kirja (Readme 2020) on kattava tietoisku suomalaisesta ihmeviljasta. Kirja sisältää runsaasti ieoita, ruoka- ja leivontareseptejä, kauran monipuoliseen käyttöön aamusta iltaan. Kaurakirjan kirjoittaja, kotitalousopettaja ja yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän Arja Elina Laine on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä tuntien kauran laboratoriosta kuluttajaneuvontaan ja monipuoliseen ruokaviestintään.
Mukana on myös runsaasti reseptejä aina välipaloista pääruokiin. Yksi Arjalle ehdoton resepti on tietysti perinteinen kaurapuuro, jonka hän valmistaa isoäitinsä opeilla. Millaista on paras kaurapuuro?
– Klassisesti voisin sanoa, että se on minun perinteinen lapsuuteni puuro. Puuro on pehmeää ja tehty maitoon, tai tänä päivänä kaurajuomaan. Silloin siihen saa tietynlaisen pehmeyden, Arja kertoo.
