Kahvipuuro – Arjan helppo resepti
Yhdistä aamun kaksi klassikkoa yhdeksi herkuksi: kahvipuuro on nerokas aamupala, joka kattaa kaiken. Resepti on Arja Elina Laineen kirjasta Kaura ( Readme 2020).
Chiaseos
- 1 dl kaurajuomaa tai maitoa
- 2 rkl chiansiemeniä
Lisää turvonneeseen seokseen
- 2 dl pikakaurahiutaleita
- 1 rkl tummaa (raaka)kaakaojauhetta
- ½ tl kardemummaa
- 1/3 tl (vuori)suolaa
- 2 dl kuumaa miedohkoa kahvia
- 1 rkl kookossiirappia tai siirappia
- Päälle: Raikkaita marjoja, kirsikka- tai hedelmäpaloja, suklaahippuja
Valmistusohje
Kahvipuuro valmistuu näin:
Annoksia: 1-2
Valmistusaika: 30 min siementen turvottaminen + 5 min
- Mittaa chiansiemenet ja neste turpoamaan 1-2:lle syvälle lautaselle ainakin puoleksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin. Sekoittele alussa muutaman kerran.
- Lisää ennen ruokailua joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Nauti puuro marjojen tai hedelmäpalojen ja halutessasi suklaahippujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka