Yhdistä aamun kaksi klassikkoa yhdeksi herkuksi: kahvipuuro on nerokas aamupala, joka kattaa kaiken. Resepti on Arja Elina Laineen kirjasta Kaura ( Readme 2020).
Chiaseos
- 1 dl kaurajuomaa tai maitoa
- 2 rkl chiansiemeni
Lisää turvonneeseen seokseen
- 2 dl pikakaurahiutaleita
- 1 rkl tummaa (raaka)kaakaojauhetta
- ½ tl kardemummaa
- 1/3 tl (vuori)suolaa
- 2 dl kuumaa miedohkoa kahvia
- 1 rkl kookossiirappia tai siirappia
- Päälle: Raikkaita marjoja, kirsikka- tai hedelmäpaloja, suklaahippuja
Valmistusohje
Kahvipuuro valmistuu näin:
Annoksia: 1-2
Valmistusaika: 30 min siementen turvottaminen + 5 min
- Mittaa chiansiemenet ja neste turpoamaan 1-2:lle syvälle lautaselle ainakin puoleksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin. Sekoittele alussa muutaman kerran.
- Lisää ennen ruokailua joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Nauti puuro marjojen tai hedelmäpalojen ja halutessasi suklaahippujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.