Huomenta Suomessa leivottiin viikonloppuna suolaista lohipiirakkaa kirjolohipäivän kunniaksi.
Jo monille katsojille Huomenta Suomesta tuttu kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi viikonloppuna, miten valmistuu herkullinen piirakka lohta tai kirjolohta hyödyntäen.
– Minulla on tässä nyt kylmäsavukirjolohta, mutta tähän voi hyvin käyttää myös uunilohen jämät. Silloin tästä tulee vähän miedompaa, Anu vinkkasi.
Lähetyksessä nousi puheenaiheeksi myös lohen ja kirjolohen ero. Se on monelle suomalaiselle vielä hieman epäselvä asia.
Lue myös: Tiesitkö tätä suomalaiskaupoissa myytävästä lohesta? Monella on edelleen väärä käsitys kirjolohesta
"Toimii niin iltapalana kuin lounaanakin"
Lauantaina vietetyn kansallisen kirjolohipäivän vuoksi piirakkaan valikoitui tällä kertaa kotimainen kirjolohi.
Anun piirakkapohja valmistui perunamuusijauheesta ja täytteessä maistuivat kirjolohen lisäksi muun muassa purjo, juusto sekä ranskankermapohjainen seos.
– Piirakka toimii niin iltapalana kuin lounaanakin, Anu vinkkasi.
Nappaa ohje: Anun lohipiirakka |
Lue myös: Ruotsalaisasiantuntija tyrmää Suomenkin suosituimman kalan: Jätä mieluummin syömättä
Katso video: Mitä eroa on kirjolohella ja lohella?
7:45