Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Anun lohipiirakka

Suolainen piiras on aina varma hitti!
Suolainen piiras on aina varma hitti!MTV
Julkaistu 02.11.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

Kotitalouden lehtori Anu Heinaron lohipiirakka valmistuu näppärästi perunamuusipohjaan.

Pohja

  • 1 dl perunamuusijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100g margariinia
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte

  • 5 cm pala purjoa
  • 150–200g kylmäsavukirjolohta/kylmäsavulohta
  • 1,5 dl juustoraastetta

Muna-kermaseos

  • 200 g ranskankermaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 2 kananmuna
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 0,5 tl yrttisuolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 0,5 dl tuoretta hienonnettua tilliä

Valmistusohje

  1. Nypi pohjan kuivat aineet ja margariini sekaisin murumaiseksi seokseksi.

  2. Lisää kylmä vesi nopeasti haarukkavatkaimella sekoittaen.

  3. Painele voidellun piirasvuoan (Ø 24-27cm) pohjalle ja reunoille, käytä jauhoja apuna.

  4. Halkaise purjopala pituussuunnassa, huuhdo hyvin ja suikaloi purjo.

  • Laita (halutessasi esipaistetun) pohjan päälle lohta, purjosuikaleita ja ripottele juustoraaste päälle.

  • Sekoita munat, kerma, ranskankerma ja mausteet sekä tilli sekaisin kulhossa.

  • Kaada seos piirakkavuokaan täytteen päälle.

  • Paista 200 asteessa n. 30-40 min.

  • Resepti: Anu Heinaro

    Lisää aiheesta:

    KurpitsapiirakkaGluteeniton kinkkupiirakkaJauhelihapiiras purjosuikaleillaJauhelihakastiketta piiraassaSavulohipiiras á la HellapoliisiParsapiirakka
    LohipiirakkaHuomenta SuomiLeivontaSuolaiset leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Lohipiirakka
    • 02.11.202420:00
      Huomenta Suomi

      Anun lohipiirakka

    • 04.04.201411:57
      Lohirullat

      Lohikääretorttu

    • 18.02.201300:00
      Kastikkeet ja dipit

      Lohi-savoijinkaalitorttu

    • 18.02.201300:00
      Suolaiset leivonnaiset

      Lohipiirakka pikkujouluihin

    • 18.02.201300:00
      Suolaiset leivonnaiset

      Savulohi-parsapiirakka