The Kitchn -ruokasivustolla testattiin erilaisia tekniikoita broilerin rintafileiden paistamiseen. Millä paistotavalla saa tehtä kaikkein parasta ja mehukkainta fileetä?
The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Ann Taylor Pittman päätti selvittää parhaan tavan broilerin rintafileiden paistamiseen. Ann kokeili yhteensä seitsemää erilaista paistotekniikkaa.
Jokaiseen testierään käytettiin vähintään kaksi kappaletta 140–170 grammaa painavaa broilerin rintafileetä. Osaa tekniikoista Ann halusi kokeilla toistamiseen varmistaakseen luotettavan lopputuloksen. Testimenetelmissä keskityttiin niin sanottuihin ”kuivamenetelmiin”, eli broileria ei esimerkiksi kypsennetty padassa nesteen kansa pitkään hauduttamalla.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Ann arvosteli jokaisen paistomenetelmän asteikolla yhdestä kymmeneen. Arviot perustuivat makuun, rakenteeseen, mehevyyteen, ulkonäköön sekä paistomenetelmän helppouteen.
Ann testasi muun muassa öljyttyjen fileiden paahtamista uunissa sekä menetelmiä, jossa yhdisteltiin sekä pannulla ruskistamista että uunissa kypsentämistä. Kaikista monimutkaisimmassa tekniikassa fileiden paksuimpaan kohtaan painettiin ensin haarukalla reikä. Sen jälkeen fileet maustettiin ja paistettiin uunissa foliossa peitettynä 135 asteessa. Sitten fileet kuivattiin paperilla ja sekoitettiin sulatettuun voihin, jauhoihin sekä maissitärkkelykseen, jonka jälkeen ne vielä paistettiin pannulla. Tämä tekniikka tuotti kyllä maukkaan ja mehevän tuloksen, mutta vaati hieman liikaa työtä.
