Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Annin testissä selvisi, mikä on paras tapa paistaa broilerin rintafilee: "Nopeaa ja helppoa, eikä vaadi ylimääräistä häsläystä"

Grillipannulla paistaminen vei voiton Annin testissä.
Grillipannulla paistaminen vei voiton Annin testissä. Shutterstock
Julkaistu 16.01.2020 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

The Kitchn -ruokasivustolla testattiin erilaisia tekniikoita broilerin rintafileiden paistamiseen. Millä paistotavalla saa tehtä kaikkein parasta ja mehukkainta fileetä?

The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Ann Taylor Pittman päätti selvittää parhaan tavan broilerin rintafileiden paistamiseen. Ann kokeili yhteensä seitsemää erilaista paistotekniikkaa.

Jokaiseen testierään käytettiin vähintään kaksi kappaletta 140–170 grammaa painavaa broilerin rintafileetä. Osaa tekniikoista Ann halusi kokeilla toistamiseen varmistaakseen luotettavan lopputuloksen. Testimenetelmissä keskityttiin niin sanottuihin ”kuivamenetelmiin”, eli broileria ei esimerkiksi kypsennetty padassa nesteen kansa pitkään hauduttamalla.

Jos kuva ei näy, katso se täältä. 

Ann arvosteli jokaisen paistomenetelmän asteikolla yhdestä kymmeneen. Arviot perustuivat makuun, rakenteeseen, mehevyyteen, ulkonäköön sekä paistomenetelmän helppouteen.

Ann testasi muun muassa öljyttyjen fileiden paahtamista uunissa sekä menetelmiä, jossa yhdisteltiin sekä pannulla ruskistamista että uunissa kypsentämistä. Kaikista monimutkaisimmassa tekniikassa fileiden paksuimpaan kohtaan painettiin ensin haarukalla reikä. Sen jälkeen fileet maustettiin ja paistettiin uunissa foliossa peitettynä 135 asteessa. Sitten fileet kuivattiin paperilla ja sekoitettiin sulatettuun voihin, jauhoihin sekä maissitärkkelykseen, jonka jälkeen ne vielä paistettiin pannulla. Tämä tekniikka tuotti kyllä maukkaan ja mehevän tuloksen, mutta vaati hieman liikaa työtä.


Grillipannulla paistaminen vei voiton

Voittajamenetelmäksi Annin testissä nousi broilerin rintafileen paistaminen grillipannulla. Menetelmä on peräisin kokki Thomas Josephilta, joka työskentelee Martha Stewartin yrityksessä kulinaarisena johtajana.

–  Pienet broilerin rintafileet sivellään öljyllä ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Sen jälkeen ne paistetaan kuumalla grillipannulla kolmisen minuuttia per puoli, tai kunnes sisälämpötila saavuttaa 71 astetta. Lopuksi fileiden annetaan vielä vetäytyä foliolla peitettynä 3-4 minuuttia, jolloin sisälämpötila nousee noin 74 asteeseen, Ann kertoo menetelmästä.

Annin mukaan tällä menetelmällä broilerista tulee paitsi kauniin väristä myös todella mehevää. Myös maku oli fileissä kohdillaan.

–  Menetelmä saa minulta korkeat pisteet, koska se oli nopea ja helppo, eikä vaatinut ylimääräistä häsläystä. Maku oli aivan yhtä hyvä kuin tekniikoissa, jotka vaativat enemmän työtä.

Lue myös: Ville osti kaupasta kaksi pakettia broilerin paistisuikaleita marinadissa – pian valkeni tyly totuus

Lähde: The Kitchn

***

Testaa myös Kari Aihisen suosittua Matinkylän kanaa:

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kana

Lisää aiheesta:

Paras ja helppo tapa saada broilerista supermehevää ja maukastaRuokatoimittaja testasi kolme tapaa perunoiden kypsentämiseen – yksi nousi ylivoimaiseksi ykköseksiVoiko perunan kypsentää mikrossa, jos on kiire? Paras tapa paistaa broilerinfilee? Annin testissä selvisi: "Nopeaa ja helppoa, eikä vaadi ylimääräistä häsläystä"Ruokatoimittaja testasi 5 tapaa lohen kypsentämiseen – yksi menetelmä ylivoimaisesti paras: Nopeaa, helppoa ja mehevää!6 tapaa testissä ja yksi selkeä muusivoittaja: Teetkö sinä näin, kun keität perunat?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • 17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • 08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa