Paras tapa paistaa broilerinfilee? Annin testissä selvisi: "Nopeaa ja helppoa, eikä vaadi ylimääräistä häsläystä"

7:58 Kari Aihinen ja Matinkylän kana

The Kitchn -ruokasivustolla testattiin erilaisia tekniikoita broilerin rintafileiden paistamiseen. Millä paistotavalla saa aikaiseksi kaikkein mehukkaimmat fileet?

Videolla: Testaa myös Kari "Kape" Aihisen suosittu Matinkylän kana!

The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Ann Taylor Pittman päätti selvittää parhaan tavan broilerin rintafileiden paistamiseen. Ann kokeili yhteensä seitsemää erilaista paistotekniikkaa.

Jokaiseen testierään käytettiin vähintään kaksi kappaletta 140–170 grammaa painavaa broilerin rintafileetä. Osaa tekniikoista Ann halusi kokeilla toistamiseen varmistaakseen luotettavan lopputuloksen. Testimenetelmissä keskityttiin niin sanottuihin ”kuivamenetelmiin”, eli broileria ei esimerkiksi kypsennetty padassa nesteen kansa pitkään hauduttamalla.

Jos kuva ei näy, katso se täältä. 

Ann arvosteli jokaisen paistomenetelmän asteikolla yhdestä kymmeneen. Arviot perustuivat makuun, rakenteeseen, mehevyyteen, ulkonäköön sekä paistomenetelmän helppouteen.

Ann testasi muun muassa öljyttyjen fileiden paahtamista uunissa sekä menetelmiä, jossa yhdisteltiin sekä pannulla ruskistamista että uunissa kypsentämistä. Kaikista monimutkaisimmassa tekniikassa fileiden paksuimpaan kohtaan painettiin ensin haarukalla reikä. Sen jälkeen fileet maustettiin ja paistettiin uunissa foliossa peitettynä 135 asteessa. Sitten fileet kuivattiin paperilla ja sekoitettiin sulatettuun voihin, jauhoihin sekä maissitärkkelykseen, jonka jälkeen ne vielä paistettiin pannulla. Tämä tekniikka tuotti kyllä maukkaan ja mehevän tuloksen, mutta vaati hieman liikaa työtä.

Grillipannulla paistaminen vei voiton

Voittajamenetelmäksi Annin testissä nousi broilerin rintafileen paistaminen grillipannulla. Menetelmä on peräisin kokki Thomas Josephilta, joka työskentelee Martha Stewartin yrityksessä kulinaarisena johtajana.

–  Pienet broilerin rintafileet sivellään öljyllä ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Sen jälkeen ne paistetaan kuumalla grillipannulla kolmisen minuuttia per puoli, tai kunnes sisälämpötila saavuttaa 71 astetta. Lopuksi fileiden annetaan vielä vetäytyä foliolla peitettynä 3-4 minuuttia, jolloin sisälämpötila nousee noin 74 asteeseen, Ann kertoo menetelmästä.

Annin mukaan tällä menetelmällä broilerista tulee paitsi kauniin väristä myös todella mehevää. Myös maku oli fileissä kohdillaan.

–  Menetelmä saa minulta korkeat pisteet, koska se oli nopea ja helppo, eikä vaatinut ylimääräistä häsläystä. Maku oli aivan yhtä hyvä kuin tekniikoissa, jotka vaativat enemmän työtä.

Lähde: The Kitchn

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran tammikuussa 2020. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja