Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokatoimittaja testasi 5 tapaa lohen kypsentämiseen – yksi menetelmä ylivoimaisesti paras: Nopeaa, helppoa ja mehevää!

2:05Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia
Julkaistu 20.04.2020 13:14

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

The Kitchn -ruokasivustolla selvitettiin tällä kertaa paras tapa lohifileiden kypsentämiseen.

Videolla: Näin Kari Aihinen paistaa lohen

Suositun The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jill Waldbieser vertaili viittä eri lohifileen valmistustapaa ja löysi joukosta selkeän voittajan. Waldbieser kertoo idean vertailuun lähteneen, kun nainen maistoi Alaskassa vieraillessaan uskomattoman maukasta lohta.

– Koostumus oli täydellisen suussasulava. En ollut koskaan aiemmin saanut vastaavaa. Kävi ilmi, että olin paistanut itse loheni aina väärin. 

Kuten monet suomalaisetkin keittiömestarit ovat sanoneet, yleisin virhe lohen valmistuksessa on sen ylikypsentäminen. Waldbieser uskoo, että suuri osa ihmisistä ei ehkä koskaan ole edes maistanut täydellisen suussasulavaa ja pehmeää lohta, koska ovat aina syöneet sen ylikypsänä.

– Se mitä olet pitänyt kypsänä, on luultavasti ylikypsää. Lohifileet voivat paistaessa muuttua hetkessä täydellisen mehevistä ylikypsiksi.

Lohifileen kypsentämiseen on olemassa useita eri tapoja, aina nopeasta paistamisesta pannulla hitaasen hauduttamiseen, sous vide -tyhjiökypsennykseen ja uunissa paistamiseen. Waldbieser testasi viisi erilaista tapaa 170 gramman lohifileillä. Ruokatoimittaja arvioi eri valmistusmenetelmiä vertaillen lohen lopullista koostumusta ja makua sekä menetelmän nopeutta ja helppoutta.

Lohifilee suolaliemeen, sitten pannulle!

Huonoimman arvion sai lohen hauduttaminen hitaasti uunissa. Parhaaksi lohifileen kypsennysmetodiksi paljastui kaksivaiheinen menetelmä: ensin lohifileetä lioetaan suolaliemessä 15 minuuttia, jonka jälkeen se paistetaan tarttumattomalla pannulla keskilämmöllä. Paistoaika on noin 12–16 minuuttia ja lohifilee käännetään erran paiston aikana.

– Suolaliemessä liottamien on aina toiminut minulla mehevän broilerin tekemiseen, joten menetelmä kuulosti järkevältä myös lohelle. 15 minuutin liotuksen jälkeen taputtelin fileen kuivaksi, laitoin kylmälle pannulle ja sitten levyn keskilämmölle. Paistoin lohta kuusi minuuttia per puoli.

Ruokatoimittaja Waldbieserin mukaan paistamiseen ei tarvita edes rasvaa ja lopputulos on silti maukas ja mehevä.

– Suolaliottamisen ja pannulla paistamisen yhdistelmä tuotti mehevää lohta – kuin täydellistä pihviä! Menetelmä oli nopea, helppo ja lopputulos herkullinen. Voittaja!

Lue myös: Kari Aihinen kertoo, miten perunat kuuluu oikeasti keittää – ethän sorru yleiseen vesivirheeseen?

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittaja testasi kolme tapaa perunoiden kypsentämiseen – yksi nousi ylivoimaiseksi ykköseksiParas tapa paistaa broilerinfilee? Annin testissä selvisi: "Nopeaa ja helppoa, eikä vaadi ylimääräistä häsläystä"Löytyykö keittiöstäsi jo tämä väline? Ruokatoimittaja hehkuttaa: "Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!"Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Annin testissä selvisi, mikä on paras tapa paistaa broilerin rintafilee: "Nopeaa ja helppoa, eikä vaadi ylimääräistä häsläystä"Teetkö uunilohen väärin? Varmin tapa pilata koko homma – "kala on jo ihan kuollut"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan