The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jill Waldbieser selvitti, mikä on paras tapa valmistaa perunamuusia.
Ruokatoimittaja Jill Waldbieser halusi selvittää, millä menetelmällä valmistuu paras perunamuusi. Vaikka muusi onkin ajatuksen tasolla erittäin simppeli ruoka, sen valmistusprosessiin on monta vaihtoehtoista tapaa, jotka vaikuttavat oleellisesti lopputulokseen. Perunat kypsennetään, soseutetaan, sekoitetaan ja maustetaan, mutta nämä vaiheet voi tehdä monella eri tavalla.
Kannattaako perunat keittää kuorineen, keitetäänkö perunat vedessä, lisätäänkö muusiin maitoa vai kermaa ja soseutetaanko potut käsin vai koneella?
Näin testi toteutettiin
The Kitchn -ruokasivustolla työskentelevä Jill Waldbieser testasi kuutta erilaista menetelmää muusin valmistamiseen ja vertaili muusien makua ja koostumusta. Waldbieser käytti testissä ”Amerikan parhaita muusiperunoita”, Yukon Gold -perunoita, jotka ovat koostumukseltaan vähemmän tärkkelystä sisältäviä.
– Laitoin jokaiseen perunamuusiin saman määrän voita, täysmaitoa ja suolaa. Voin lisäsin ennen maitoa, koska olin lukenut sen olevan parempi tapa. Soseutin perunat käsin perunasurvimella tai jollain muulla välineellä, jonka testissä mainitsen erikseen, Waldbieser kertoo testistään.
Kuusi erilaista menetelmää – yksi ylitse muiden
Muusin valmistaminen haudutuspadassa
