Voiko perunan kypsentää mikrossa, jos on kiire?

shutterstock_1739379464
Perunoiden kypsentäminen mikrossa – onnistuuko se? Shutterstock

Perunoiden kypsentäminen mikrossa saattaa houkutella kiireessä, mutta toimiiko menetelmä oikeasti ja millaisen lopputuloksen sillä saa? 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin taannoin tunnetun televisiokokin vinkistä brittiläisessä aamutelevisio-ohjelmassa. Televisiokokki vinkkasi ohjelman juontajille yllättävän tavan kypsentää perunat uunissa puolet normaalia nopeammin.

Pikaperunoita voi kuitenkin yrittää valmistaa kotikeittiössa myös toisenlaisin menetelmin. Nyt Insider-sivusto esittelee TikTokissa hitiksi nousseen mikroperunakikan. Voiko perunan kypsentää mikrossa ja tuleeko siitä hyvää?

Pikaperunat ruokatoimittajan testissä

Insider-sivuston toimittaja Abigail Abesamis Demarest päätti testata jauhoisen uuniperunan kypsentämistä mikrossa.

Jos video ei näy, katso se täältä.

–  TikTok-videolla on jo yli 1,4 miljoonaa katselukertaa ja lähes 200 000 tykkäystä. Siinä TikTok-käyttäjä kypsentää märkään talouspaperiin käärityn perunan mikrossa. Sen pitäisi estää perunaa kuivumasta, Abigail kirjoittaa.

Ensin peruna pestään normaaliin tapaan, jonka jälkeen siihen tökitään haarukalla reikiä. Sitten peruna kääritään runsaaseen määrään talouspaperia ja kastellaan hanan alla. Ylimääräinen neste puristellaan pois. Lopuksi peruna laitetaan mikroon kypsymään noin kuudeksi minuutiksi.

– Vaikka talouspaperi oli vielä hieman kostea, peruna näytti hieman ryppyiseltä ja kuivalta. Leikatessani perunaa huomasin kuitenkin ilokseni, että se oli täysin kypsä sisältä. 

Abigail lisäsi perunaan hieman voita ja suolaa, ja maistoi sitten pottua. 

–  Maku oli kyllä hyvä, mutta koostumus hieman kuiva. 

Perunan kypsentäminen siis onnistui mirkossa, mutta siitä ei tullut aivan niin täydellisen mehevää kuin uunissa kypsentämällä. 

– Ymmärrän hyvin houkutuksen valmistaa perunaa tällä tavalla. Se on nopeaa, eikä tule tiskejä. Mutta jos sinulla on aikaa paistaa perunat uunissa, niin olet luultavasti tyytyväisempi lopputulokseen. 

Lisäksi mikrossa valmistamalla ei pysty valmistamaan niin isoa erää perunoita kuin uunissa. Sinkkutaloudessa hyvä vaihtoehto voisikin olla airfryer-keittimen käyttö. 

Uuniperunat mikrossa Marttojen ohjeella

Myös Martat antavat sivuillaan ohjeen perunoiden valmistamiseen mikrossa. Tarvitset 4 jauhoista perunaa, esimerkiksi rosamundaa.

  1. Pistele tasakokoisiin pestyihin perunoihin reikiä haarukalla tai tikulla.
  2. Kietaise perunoiden ympärille talouspaperia ja pane mikronkestävään astiaan. Jos mikrossa on pyörivä alusta, asettele perunat astian ulkoreunoille.
  3. Peitä perunat mikrokuvulla.
  4. Kypsennä täydellä teholla (600 W) 12-15 minuuttia, mikron tehon mukaan.
  5. Jos kypsennät vain yhden perunan kerrallaan, kypsennysaika on huomattavasti lyhyempi: 1 peruna 4–6 minuuttia, 2 perunaa 8–10 minuuttia täydellä teholla. Kokeile perunan kypsyyttä jo muutaman minuutin kuluttua.

Lähteet: Insider, Martat

***

Testaa myös tämä hittiohje perunasta:

1:18

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja