Ruokatoimittaja testasi kolme tapaa perunoiden kypsentämiseen – yksi nousi ylivoimaiseksi ykköseksi

1:26 Kesän perunahitti? Näin valmistuvat helpot ja maukkaat haitariperunat

Insider-sivuston toimittaja päätti selvittää parhaan valmistusmenetelmän uuniperunoille. 

Videolla: Joko testasit supersuositut haitariperunat?

Insider-sivuston ruokaan erikoistunut toimittaja Chelsea David halusi selvittää, kannattaako uuniperunat todella valmistaa uunissa. Niinpä hän vertaili kolmea eri valmistusmentelmään: pottujen paistamista tavallisessa uunissa, airfryerissa sekä mikrossa. 

– Ideaalitilanne on, että peruna on sisältö höttöistä ja hyvin maustettua ja päältä hieman rapeaa. Moni valmistusmenetelmä ei kuitenkaan johda tähän. 

Chelsea kokeili kolmea eri valmistusmenetelmää samanlaisella uuniperunalla, öljyllä sekä mausteilla. 

Mikrossa kypsentäminen ei mennyt jatkoon

Pian kävi ilmi, että perunaa ei kannata välttämättä valmistaa ainakaan mikrossa. Tässä valmistusmenetelmässä perunaan täytyy tökkiä haarukalla reikiä ennen kypsentämistä, jotta se ei poksahda mikrossa. 

– Tökin perunaa noin kymmenen kertaa ja laitoin mikroon täydelle teholle viideksi minuutiksi. Sitten käänsin perunan ja paistoin toiset viisi minuuttia. 

Loppujen lopuksi peruna muuttui ylikypsäksi.

– Se johti kuivaan ja ei-ruokahaluaherättävään lopputulokseen. 

Koska jokaisessa mikrossa on hieman erilaiset asetukset ja kuumennusteho, on vaikeaa löytää yleispätevää neuvoa perunan paistamiseen kyseisessä kapistuksessa.

Ylivoimaisesti paras lopputulos airfryerilla

Perinteisesti uunissa paistamalla uuniperunaan tökitään myös haarukalla reikiä. Menetelmä osoittautui Chelsean testissä aivan ok:ksi, mutta vei eniten aikaa. 

Parhaan lopputuloksen Chelsea saikin yllättäen aikaan airfryerilla. Airfryerilla paistettaessa perunaan ei tarvinnut tökkiä reikiä, vaan peruna paistui sellaisenaan pienessä määrässä öljyä ja mausteita. Perunaa kypsennettiin 45 minuuttia 200 asteessa.

– Kuorista tuli rapeita ja peruna oli oikean kypsyinen. Kun leikkasin perunan, olin suorastaan yllättynyt, miten tasaisesti se oli paistunut. Se oli pehmeää sisältä ja rapeaa päältä.

Lähde: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja