Insider-sivuston toimittaja päätti selvittää parhaan valmistusmenetelmän uuniperunoille.
Videolla: Joko testasit supersuositut haitariperunat?
Insider-sivuston ruokaan erikoistunut toimittaja Chelsea David halusi selvittää, kannattaako uuniperunat todella valmistaa uunissa. Niinpä hän vertaili kolmea eri valmistusmentelmään: pottujen paistamista tavallisessa uunissa, airfryerissa sekä mikrossa.
– Ideaalitilanne on, että peruna on sisältö höttöistä ja hyvin maustettua ja päältä hieman rapeaa. Moni valmistusmenetelmä ei kuitenkaan johda tähän.
Chelsea kokeili kolmea eri valmistusmenetelmää samanlaisella uuniperunalla, öljyllä sekä mausteilla.
Mikrossa kypsentäminen ei mennyt jatkoon
Pian kävi ilmi, että perunaa ei kannata välttämättä valmistaa ainakaan mikrossa. Tässä valmistusmenetelmässä perunaan täytyy tökkiä haarukalla reikiä ennen kypsentämistä, jotta se ei poksahda mikrossa.
– Tökin perunaa noin kymmenen kertaa ja laitoin mikroon täydelle teholle viideksi minuutiksi. Sitten käänsin perunan ja paistoin toiset viisi minuuttia.
Loppujen lopuksi peruna muuttui ylikypsäksi.
– Se johti kuivaan ja ei-ruokahaluaherättävään lopputulokseen.
