Amerikan kalleimmat ravintolat – maksaisitko näin paljon illallisesta?

Kun puhutaan illallisesta, on ihmisillä hyvin vaihtelevia käsityksiä siitä, mikä on kohtuus: Toinen on valmis maksamaan ravintolaillallisesta 20 euroa siinä missä toinen pulittaa hymyissä suin useamman satasen. Ota selvää, millaisia summia illallisesta joutuu pulittamaan Amerikan hienoimmissa ravintoloissa!

Fox News kokosi yhteen listan amerikkalaisravintoloista, joiden hinnat huimaavat monen päätä. Hinnat on kerätty listahintojen mukaan, joten paikan päällä tehdyt erikoistilaukset tai viinivalinnat voivat vaikuttaa ilmoitettuihin hintoihin. Myös se on syytä ottaa huomioon hintoja tarkasteltaessa, että Yhdysvalloissa myös juomarahoilla on suuri merkitys listahintojen ohella – harva kehtaa poistua ravintolasta jättämättä tippiä.

1. Masa, New York City

New Yorkin arvostetuimmaksi sushi-ravintolaksi mielletty Masa on yksi Amerikan kalleimmista ravintoloista. Kala lennätetään ravintolaan Japanista saakka, eikä mielikuvitusta säästellä vapaasti ruokia asiakkaille valmistavassa keittiössä. Tähän kolmella Michelin-tähdellä palkittuun ravintolaan pääsee illallistamaan noin 380 euron hintaan.

2. Joël Robuchon, Las Vegas

MGM Grand Hotel & Casinon tiloissa olevassa arvostetussa ravintolassa hinnat ovat niin ikään omaa luokkaansa. Ravintolan kruununjalokivi, 16 ruokalajin prix fixe -menu maksaa ravintolassa noin 360 euroa. Ravintolan suosituin viiden ruokalajin tasting-menu kustantaa henkeä kohden noin 165 euroa.

3. Urasawa, Beverly Hills, California

Länsirannikon Masaksikin kutsuttu Urasawa on niittänyt positiivista palautetta japanilaisittain valmistetuilla herkuillaan. Ravintolaan mahtuu kerralla kymmenen asiakasta, ja tavallisesti ravintolan 30 ruokalajin päivittäin vaihtuvan menun parissa vietetään koko ilta. Henkeä kohden hintaa illalliselle kertyy noin 335 euroa.

4. Guy Savoy, Las Vegas

Kolmella Michelin-tähdellä palkitussa Guy Savoyssa keskitytään valmistamaan ranskalaisesta keittiöstä inspiraationsa saaneita herkkuja. 14 ruokalajin Innovation-menu ravintolassa kustantaa noin 317 euroa henkeä kohden. Hieman edullisempi, yhdeksän ruokalajin Signature-menu maksaa henkeä kohden noin 245 euroa.

5. Per Se, New York City

Central Parkin kupeessa sijaitseva arvostettu Per Se on palkittu kolmella Michelin-tähdellä. Yhdeksän ruokalajin illallinen maksaa tässä luksusravintolassa noin 262 euroa.

6. The French Laundry, Yountville, California

The French Laundry on nimensä mukaisesti ranskalaiseen keittiöön keskittynyt palkittu ravintola, joka on saanut kolme Michelin-tähteä ennätykselliset kuusi vuotta peräjälkeen. Maistelumenu maksaa henkeä kohden palkitussa ravintolassa noin 250 euroa.

7. Chef's Table at Brooklyn Fare, Brooklyn, N.Y.

Kolmella Michelin-tähdellä huomioitu Chef’s Table on yksi New Yorkin varatuimmista ravintoloista. Etenkin meren antimien valmistamiseen erikoistuneessa ravintolassa onkin vain 18 paikkaa, joille moni haluaisi istua. 20 ruokalajin päivittäin vaihtuva menu maksaa tässä arvostetussa ravintolassa yhtä ruokailijaa kohden noin 215 euroa.

8. Saison, San Francisco

Kolme Michelin-tähteä ansainnut Saison on yksi Amerikan arvostetuimmista ravintoloista. Avokeittiöstään tunnetussa ravintolassa kahdeksan ruokalajin illallisia valmistetaan noin 210 euron kappalehintaan.

9. Baumé, Palo Alto, California

Baumé on kaksi Michelin-tähteä ansainnut ravintola, jossa valmistetaan ranskalaisesta keittiöstä tuttua ruokaa modernilla twistillä. Kahdeksan ruokalajin illallismenu maksaa ravintolassa noin 200 euroa.

10. The Restaurant at Meadowood, St. Helena, California

Arvostettu kalifornialaisravintola on saanut lukuisia tunnustuksia – ja illallisten hinnat ovat sen mukaiset. Kokin maistelumenu kustantaa ravintolassa henkeä kohden noin 190 euroa.

Lähde: Fox News

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!