Legendaarinen ranskalaisravintola saapuu Suomeen vierailulle – menusta saa pulittaa liki 300 euroa

03db07e1-8166-4aba-ad58-701f9a325bf6 copy
Savoy/Pierre Emmanuel de Leusse

Legendaarinen Pariisin keskustassa sijaitseva ja vuonna 1582 perustettu La Tour d’Argent saapuu vierailulle Suomeen, tiedottaa helsinkiläisravintola Savoy.

Parhaillaan maailmankiertueella oleva ranskalaisravintola La Tour d'Argent saapuu ruokkimaan kulinaristeja myös Suomeen tammikuussa. Pariisin keskustassa sijaitseva ikoninen ravintola on parhaillaan remontissa, joten sen omistaja André Terrail on päättänyt hyödyntää ajan maailmankiertueen merkeissä. Kiertue päättyy tammikuun lopussa 85-vuotisjuhliaan viettävään helsinkiläiseen Ravintola Savoyhin, ravintolasta tiedotetaan

Ravintola Savoyssa La Tour d’Argentin keittiömestari chef Yannic Franques ja Ravintola Savoyn chef patron Helena Puolakka valmistavat kolmena tammikuun iltana 26.–28.1.2023 kuuden ruokalajin aterian, johon kuuluvat La Tour d’Argentin tunnetuimmat annokset: La Tour d’Argentin ankkaa sekä asiakkaiden edessä valmistettava ja liekitettävä Crêpes Mademoiselle.

"Suosikkiravintolani koko maailmassa"

Ravintola Savoyn Chef Patron Helena Puolakka kertoo tiedotteessa olevansa erittäin onnellinen yhteistyöstä, sillä La Tour d'Argent ja Savoy ovat molemmat maamerkkejä omissa kaupungeissaan. Puolakan mukaan molemmat ravintolat yhdistävät perinteitä nykyaikaiseen ranskalaiseen keittiöön.

– La Tour d'Argent saattaa olla suosikkiravintolani koko maailmassa ja siksi minulle ja meidän tiimillemme on suuri kunnia olla tuomassa heitä Helsinkiin.

La Tour d’Argentilla on kytköksiä myös Suomeen, sillä ravintoloitsija André Terrailin äiti on suomalainen. Ravintola on ollut Terrailin perheen hallinnassa yli 100 vuotta. La Tour d’Argent on vieraillut Savoyssa kerran aiemminkin, vuonna 2010. 

La Tour d'Argentin menun hinta Savoyssa tulee olemaan 295 euroa sisältäen koko kuuden ruokalajin menun sekä La Tour d’Argent alkushampanjan. Paikkoja jokaisessa kattauksessa on  75.

Katso myös video: Helena Puolakka kertoi urastaan Huomenta Suomessa vuonna 2019

15:57
Helena Puolakka on monessa liemessä keitetty kokki. 

Lähde: Savoy

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja