Altian konjakkipullo myytiin 20 000 eurolla – juomalla mielenkiintoinen yhteys Fort Boyard -linnakkeeseen

konjakkilarsen
Hymne au Voyage -karahvi ja juoma myytiin 20 000 eurolla. Altia, Shutterstock

Altian Larsen-konjakkipullo on myyty hyväntekeväisyyshuutokaupassa Cognacissa 20 000 eurolla. Konjakki on kypsytetty Survivors-linnake Fort Boyardissa.

Altian lahjoittama Larsen-konjakkipullo on myytyn varsin huimaan hintaan joka toinen vuosi järjetettävässä  La Part des Anges 2018 -hyväntekeväisyyshuutokauppassa. 

Altian lahjoittaman Hymne au Voyage -nimisen karahvin ja juoman lähtöhinnaksi oli asetettu 5000 euroa.

Hyväntekeväisyyshuutokaupan nimi viittaa konjakin kypsyessä tammitynnyreissä haihtuvaan osuuteen alkoholia, jota kutsutaan ”enkelten osuudeksi”.

Lopullinen hinta kipusi lähtöhintaa huomattavasti korkeammaksi, sillä huutokauppa päättyi ennätysmäiseen lukemaan, 20 000 euroon.

Altian mukaan ennätyshinta kuvastaa hyvin arvostusta Larsenin konjakkia kohtaan, mutta myös brändin modernia designia. Voittava huutaja saa lisäksi helikopterikyydin Fort Boyard -linnakkeeseen, joka tunnetaan myös tosi-tv-ohjelmasta. 

Vaikuttaako meri-ilmasto makuprofiiliin?

Karahviin kuuluvan konjakin on tislannut 40 vuotta sitten Jean Larsen, Larsen-konjakkitalon vuonna 1926 perustaneen Jens Reidar Larsenin poika. Neljänkymmenen vuoden ikäisen konjakin loppukypsytys on tapahtunut tynnyrissä Fort Boyardissa, jotta meri-ilmaston vaikutuksia sen makuprofiiliin voidaan testata.

Voittaja pääsee paikan päälle maistamaan linnakkeessa kypsytetyn tuotteen ja vertaamaan sitä sisämaassa loppukypsytettyyn.

1800-luvulla konjakki loppukypsyi usein pitkien merimatkojen aikana ja olosuhteilla saattoi olla vaikutusta makuun.  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.