1:16

Alko paljasti kevään hittijuomat, ja yksi selkeä buumi on nähtävissä: Menekki kasvoi 75 prosenttia – ostitko sinäkin?

Alko kertoo tiedotteessaan, miten koronakevät heijastui alkoholijuomien myyntiin toukokuussa. Jokaisen juomaryhmän, paitsi alkoholittomien juomien myynti kasvoi edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Poikkeuksellinen aika on vaikuttanut Alkon kevään myyntiin, monopolista tiedotetaan. Toukokuun myynti kasvoi 19 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Maaliskuussa Alkon myynnit kasvoivat 9,3 %, huhtikuussa 22,4 % ja toukokuussa 19 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Toukokuun myynti kasvoi kaikissa tuoteryhmissä alkoholittomia juomia lukuun ottamatta. Prosentuaalisesti eniten kasvoi roseeviinien myynti, 75 prosenttia. Punaviinien kysyntä kasvoi 23 prosenttia, valkoviinien 25 prosenttia ja muiden väkevien alkoholien 19 prosenttia.

– Kevään poikkeustilanne on siirtänyt asiakkaiden asiointia Alkoon. Jatkossa ravintoloiden avautuminen ja muiden poikkeustoimien purkautuminen luonnollisesti vaikuttavat myyntiimme, mutta vaikutusten suuruutta on haastavaa ennustaa, sanoo toimitusjohtaja Leena Laitinen.

Asiakkaiden ostokäyttäytyminen on jonkin verran korona-aikana muuttunut. Alkon asiakasmäärät niin eri päivien kuin eri myymälöiden välillä ovat vaihdelleet voimakkaasti.

– Alkuviikolla ja aamutunteina asiointi on hieman lisääntynyt ja keskiostos on ollut normaalia suurempi. Perjantai ja lauantai ovat kuitenkin edelleen viikon vilkkaimmat myyntipäivät. Alkoholinkäytössä on hyvä muistaa maltti jatkossakin, toteaa Laitinen.

Kaikkien aikojen roseeviinikesä?

Monet viiniasiantuntijat ja -maahantuojat ovat pedanneet kesästä 2020 kaikkien aikojen roseeviinikesää. Alkon tuoreet tilastot osoittavat, että ennusteet voivat osua oikeaan. Roseebuumi on todella saanut tuulta purjesiiin.

Winestate-viinimaahantuontiyrityksen toimitusjohtaja, master of wine Tuomas Meriluoto kertoi aiemmin MTV:lle roseeviinien suosiosta. Roseeviinit ovat viiniasiantuntijan mielestä vihdoin saavuttaneet ansaitsemansa arvostuksen Suomalaisten kuluttajien keskuudessa

– Roseeviinit ovat erittäin kiinnostava ja monipuolinen tuoteryhmä, josta löytyy erinomaisia vaihtoehtoja ihan kepeään seurustelukäyttöön ja aperitiiviksi, kuin yhdistettäväksi monenlaisiin ruokiinkin. Uskon, että roseeviinit alkavat myös pikkuhiljaa löytää tiensä suomalaisiin ruokapöytiin kesäsesongin ulkopuolellakin.

Meriluodon luotsaama Winestate toi juuri Suomen markkinoille ennennäkemättömän viiniuutuuden, roseerieslingin, joka sekin myytiin heti Alkoista loppuun.

Myös Altialta kerrotaan, että roseeviinit ovat yhä suositumpia myös Suomessa. Monipuoliset roseet toimivat kana-, kasvis- ja kalaruokien kanssa sekä sellaisenaan nautittuna.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja