Ennennäkemätön rieslingrosee aiheutti ryntäyksen Alkoihin – suosio yllätti idean isänkin: "Innostus on ollut aivan käsittämätöntä"

Rieslinrosee roseeriesling
Shutterstock/Winestate

Kaksi viinitrendiä yhdistävä tuoteuutuus sai suomalaiset innostumaan, kuten etukäteen povattiin. 

MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla uutisoitiin vappuna ennennäkemättömästä uutuustuotteesta, jossa yhdistyy kaksi viinin isointa trendiä: riesling-rypäle ja roseeviini. Viininen maahantuojayritys Winestaten toimitustjohtaja, Master of Wine Tuomas Meriluoto kertoi tuolloin MTV:lle rieslingroseen onnekkaan syntytarinan:

– Ajatus rieslingrosee -viinin kehittämisestä syntyi kuten monet timanttiset ideat, vahingossa. Istuimme Etelä-Saksassa Pfalzin viinialueella kotiaan ja vinitilaansa pitävän viinintekijän Axel Neiss’in puutarhassa. Lasissani oli vielä maistelun jäljiltä tilkka pinot noir -punaviiniä, kun isäntämme kaatoi sinne lounasviiniksi valittua kuivaa rieslingiä, Winestaten toimitusjohtaja, Master of Wine Tuomas Meriluoto kertoi onnekkaasta sattumasta.

Puolivahingon kautta päädyttiin siihen, että rieslingin ja roseeviinin yhdistelmästä alettiin kehitellä tuotetta. Pitkän prosessin jälkeen niitä syntyi lopulta kaksi: saksalainen Weingutt Neiss'in That’s Neiss Pink Riesling sekä chileläinen Torres Digno Riesling Rosé.

Ehti jo loppua Alkoista

Jo ennen viinin lanseerausta Meriluoto tiesi, että rieslingroseessa on potentiaalia isoksi kesähitiksi Suomessa. Suosio pääsi kuitenkin yllättämään idean isän.

– Osasimme odotella että kehittämästämme uutuudesta voisi tulla suosittu, mutta innostus on ollut aivan käsittämätöntä. Neiss-roseerieslingin julkistuksen jälkeen saimme loppuviikon aikana lukuisia innostuneita ja kiitteleviä palautteita tuotteesta niin ammattilaisilta kuin ihan tavallisilta viininjuojiltakin. Lisäksi kävi niin, että ihmisten innostuneisuuteen ei mitenkään pystytty varautumaan ja toistakymmentä Alkon myymälää myytiin tyhjäksi perjantain ja lauantain aikana, Meriluoto kertoo. 

That’s Neiss Pink Riesling on Alkossa tällä hetkellä tilausvalikoimatuote, mutta kymmenen Alkon myymälät ympäri Suomen ottivat juomaa hyllyyn vapun jälkeen. Meriluodon mukaan viiniä on kuitenkin vielä varastossa olemassa, joten Alkon myymälöitä on saatu ja saadaan täydennettyä. 

– Mutta onhan tämä vauhti aika hurjaa. Olemme viikonlopun aikana koordinoineet valmistusta ja pullotusta, jotta saatavuus olisi mahdollisimman sujuvaa jatkossakin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että viiniä riittää kaikille. 

Roseerieslingin suosio on helppo ymmärtää, sillä Alkon tilastot puhuvat puolestaan. Roseeviinit ovat tällä hetkellä Alkon kasvavin tuoteryhmä ja myyntitilastot osoittavat, että niiden myynti on kasvanut jo ensimmäisellä vuosineljänneksellä 21 prosenttia viimevuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Riesling puolestaan on valkoviinirypäleistä tällä hetkellä suurin suosikki Suomessa.

Meriluodon mukaan kaikki  merkit viittaavat siihen, että tästä kesästä tulee viinien osalta vaaleanpunainen. Roseeviinit ovat viiniasiantuntijan mielestä vihdoin saavuttaneet ansaitsemansa arvostuksen Suomalaisten kuluttajien keskuudessa

– Roseeviinit ovat erittäin kiinnostava ja monipuolinen tuoteryhmä, josta löytyy erinomaisia vaihtoehtoja ihan kepeään seurustelukäyttöön ja aperitiiviksi, kuin yhdistettäväksi monenlaisiin ruokiinkin. Uskon, että roseeviinit alkavat myös pikkuhiljaa löytää tiensä suomalaisiin ruokapöytiin kesäsesongin ulkopuolellakin. Nyt lanseeraamamme rieslingroseet tulevat varmasti raivaamaan tätä tietä muiden roseeviinien hyödyksi.

Toinen roseeriesling, chileläinen Torres Digno Riesling Rosé tulee alkon valikoimiin 20.5.


***

1:16

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja