Kilpailun voittanut "kukkaroystävällinen viini" aiheutti kuhinan Alkoissa ja vietiin heti käsistä: "Varauduimme etukäteen, mutta suosio pääsi silti yllättämään"

roseeviini vuoden roseeviini viinilehti
Shutterstock/Viinilehti

Toukokuun puolessa välissä uutisoitiin Viinilehden valinneen vuoden roseeviinin vuosimallia 2020. Voitto pääsi yllättämään maahantuojankin ja tuote myytiin varastoista loppuun. 

Viinilehden asiantuntijat valitsivat toukokuussa vuoden roseeviiniksi 2020 vuosikerrattoman kolmen lajikkeen portugalilaisen Casal Garcia Rose -viinin. (8,99 €). Voittajaa valitessa asiantuntijat maistelivat sokkona kaikkiaan 66 roseeviiniä. Mukana olivat muun muassa ne Alkon vakiovalikoiman roseet, jotka vuoden mittaan ovat saaneet parhaimpia arvioita Viinilehden sokkomaisteluissa.

Voitto ja viinin suosio tuli osittain yllätyksenä myös maahantuojalle. Erilaisten viinikilpailujen voitot sekä viiniasiantuntijoiden suositukset medioissa vaikuttavat yleensä aina juoman menekkiin – ja varsinkin jos kyseessä on verrattain edullinen tuote. Roseeviinikilpailun voitto näkyi heti myös Casal Garcia Rosén myynnissä. 

– Casal Garcia Rosén myynti moninkertaistui heti Viinilehden Wine Awards -voiton julkistuksen jälkeen. Varauduimme suureen menekkiin jo etukäteen, mutta suosio pääsi silti yllättämään. Viini on nyt väliaikaisesti loppu varastostamme, mutta useissa Alkon myymälöissä sitä on vielä jäljellä, kertoo Altian tuotepäällikkö Laura Kuusela.

Roseeviinit ovat nyt suosittuja

Kuuselan mukaan viiniä on tulossa täydennystoimitus Portugalista ensi viikolla ja myymälöihin sitä tulee viimeistään kuun loppuun mennessä. Tuotepäällikkö kertoo, että roseeviinit kiinnostavat kuluttajia nyt todella paljon, joten vajaan yhdeksän euron hintaisen vuoden roseeviinin kovan menekin voi ymmärtää.

Casal Garcia Rosén valmistaja Aveleda on Pohjoisessa Portugalissa toimiva perheyritys, jonka lippulaivaviini Casal Garcia on Portugalin myydyin vinho verde -viini. Roseen lisäksi Casal Garcialta löytyy Alkosta  vinho verde -valkoviini, punaviini arvostetulta Douron viinialueelta sekä tämän kesän uutuus vaalea kausi-sangria. Lisäksi useista  ruokakaupoista löytyy matala-alkoholinen uutuus puolikkaassa pullokoossa.

– Vuoden roseeviini on todella kukkaroystävällinen valinta, ja kun viini itsessään on vielä laadultaan erinomainen, nämä kaksi tekijää ovat vaikuttaneet sen erittäin suureen suosioon. Teemme kuitenkin parhaamme, että viiniä on jatkuvasti saatavilla koko aurinkoisen roseekesän ajan, hän jatkaa.

Myös Winestate-viinimaahantuontiyrityksen toimitusjohtaja, master of wine Tuomas Meriluoto kertoi aiemmin MTV:lle roseeviinien suosiosta. Roseeviinit ovat viiniasiantuntijan mielestä vihdoin saavuttaneet ansaitsemansa arvostuksen Suomalaisten kuluttajien keskuudessa

– Roseeviinit ovat erittäin kiinnostava ja monipuolinen tuoteryhmä, josta löytyy erinomaisia vaihtoehtoja ihan kepeään seurustelukäyttöön ja aperitiiviksi, kuin yhdistettäväksi monenlaisiin ruokiinkin. Uskon, että roseeviinit alkavat myös pikkuhiljaa löytää tiensä suomalaisiin ruokapöytiin kesäsesongin ulkopuolellakin.

Meriluodon luotsaama Winestate toi juuri Suomen markkinoille ennennäkemättömän viiniuutuuden, roseerieslingin, joka sekin myytiin heti Alkoista loppuun.


***

Tiedätkö, miten viinitonkka avataan oikeaoppisesti?

1:16

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja