Viinilehti: Vuoden 2020 paras roseeviini on tässä – roseiden kuningatar on 9 euron löytö!

roseeviini vuoden roseeviini viinilehti
Shutterstock/Viinilehti

Viinilehden asiantuntijat ovat nyt kruunanneet vuoden roseeviinin kymmenien maisteltujen roseiden joukosta. 

Viinilehden asiantuntijat ovat valinneet vuoden roseeviinin vuosimallia 2020. Voittajaa valitessa asiantuntijat maistelivat sokkona kaikkiaan 66 roseeviiniä Mukana olivat ne Alkon vakiovalikoiman roseet, jotka vuoden mittaan ovat saaneet parhaimpia arvioita Viinilehden sokkomaisteluissa.

Lisäksi joukossa oli arvioitavana huhtikuun 21. päivään mennessä Alkon hyllyihin ehtineet uutuus- ja kausiroseet. Viinilehden mukaan maahantuojat saattoivat ilmoittaa kilpailuun myös tilausvalikoiman roseita, joita olikin mukana runsas määrä. 

Löytö alle kympillä!

Vuoden 2020 roseviiniksi sokkomaistelussa nousi vuosikerraton, kolmen lajikkeen portugalilainen Casal Garcia Rose (8,99 €). Viini sijoittui myös viime vuoden kilpailussa mitalisijoille.

Viinit maistettiin sokkona, jolloin tieto tuottajasta, maasta, alueesta, pakkauksesta tai etiketistä eivät vaikuttaneet arvioihin. Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo valitsivat voittajan ennen viinien paljastamista.

– Viinissä ihastutti raikkaus, puhdaspiirteinen marjaisuus ja lähes hersyvän herkullinen luonne. Vaikka viinissä on pikkuruista makeutta, on se kokonaisuutena tasapainoinen. Makeus hieman pyöristää suutuntumaa ja tuo korostuneesti esiin kypsän marjaisia vivahteita. Pirskahtelevuus tuo entisestään esiin viinin raikkautta ja nostaa reilusti veden kielelle, Viinilehden asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo kuvailevat voittajaviiniä.

Asiantuntijoiden mukaan voittajarosee sopii seurusteluun hyvin viilennettynä, mutta on myös monikäyttöinen noutopöytä- ja eväsretkirosee.

Kolmen parhaan roseen joukkoon nousivat myös saksalainen Fritz Walter Pinot Noir Rosé 2018 (9,05 €, 0,375 l) sekä italialainen Tormaresca Calafuria 2018 (17,90 €).

Kuten vuoden kuohuviinienkin kohdalla, viinien palkitseminen vaikuttaa yleensä niiden menekkiin Alkossa.

– Viinien julkistus vaikuttaa yleensä aina juomien saatavuuteen, Viinilehden päätoimittaja Riikka Huotari kertoi aiemmin keväällä MTV:lle vuoden kuplivien valinnasta.

Kaikkien vuoden roseeviini 2020 -tastingissa maistettujen roseeviinien arviot löydät kootusti Viinilehden sivuilta.***

Tiedätkö, miten viinitonkka avataan oikeaoppisesti?

1:16

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja