Mainos

Laitatko maitoa kahviin? Ammattilainen vinkkaa simppelin niksin, jolla kahvista tulee paljon parempaa

Ammattilaisen mukaan täydellinen kahvielämys syntyy, kun kahviin käytettävän maidon vaahdottaa ennen käyttöä. 

Videolta voit katsoa, kuinka herkullinen maitokahvi oikein valmistetaan. 

Baristan mukaan täydellisen maitokahvin valmistaminen alkaa aina kahvin valinnasta.  

– Vahvan cappuccinon ystävän kannattaa suosia tummapaahtoisia ja intensiivisiä espressoja. Jos tavoitteena on pehmeämpi lopputulos, jossa on karamellin vivahteita, valitse kevyemmin paahdettu kahvi. Oma suosikki löytyy vain kokeilemalla, Nespresson barista Guillaume Macguart opastaa.

Kun kahvi on valittu, on maidon vuoro: maito täydentää kahvin aromeita ja korostaa sen luontaista makumaailmaa. Parhaimpaan lopputulokseen pääset, kun vaahdotat maidon ennen kahviin lisäämistä.

Maitojen avulla täysin uusia ulottuvuuksia

Ilmavan maitovaahdon salaisuus piilee jääkaappikylmässä maidossa. Lämpötilan lisäksi myös maidon rasvapitoisuudella on merkitystä: kahvin kanssa sopii parhaiten täyteläisempi maito, sillä se korostaa kahvin makua ja tekee suutuntumasta pehmeän. Rasvainen maito myös vaahtoutuu vähärasvasta paremmin.

– Maidon määrällä kannattaa myös leikitellä. Joskus vain pieni määrä vaahdotettua maitoa riittää sulattamaan kahvin aromit täyteläisen herkullisiksi, Macguart kertoo.

Maitovaahto syntyy helposti myös ilman erillisiä laitteita. Lue tästä, kuinka valmistat maitovaahtoa mikroaaltouunin ja lasipurkin avulla. 

Kahviin ei aina tarvitse lisätä lehmänmaitoa, vaan kahvin pariksi sopivat erinomaisesti myös erilaiset kasvimaidot, kuten soija-, kookos- ja kaurajuomat. Ne tuovat myös oman säväyksensä makumaailmaan, ja niistä voi löytää täysin uusia ulottuvuuksia kahvin kanssa nautittuna.

Videolla Guillaume Macguart opastaa kahvin koristelun saloihin. 


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja