Mainos

Jorin nerokas vinkki: Jos kaapistasi löytyy suodatinkahvia, testaa tätä!

Pauligin Barista Instituutin kouluttaja Jori Korhonen kertoo kauden kahvitrendeistä. Kylmäuutettujen kahvijuomien lisäksi nyt nautiskellaan perinteistä joulukahvia, jonka voi valmistaa myös kotikeittimessä itse!

Videolla: Testaa myös trendikäs aamuherkku, kahvipuuro!

Kahviasiantuntija Jori Korhonen uskoo, että kylmät kahvijuomat rantautuvat yhä vahvemmin myös suomalaisiin kahviloihin ja koteihin. Pauligin kahvikouluttaja Korhonen kertoi joulukauden juomatrendeistä marraskuussa järjestetyssä kahviyhtiön virtuaalitilaisuudessa.

Tänä jouluna Korhonen kehottaa kokeilemaan tuttua joulukahvijuomaa kylmänä versiona. Esimerkiksi perinteinen piparkakkulatte maistuu trendikkäästi kylmänä.

– Cold brew on aika kova buumi tällä hetkellä ja kylmien kahvijuomien suosio kasvaa Suomessa ja Euroopassa. Vaikka suomalaiset ovat tottuneet nauttimaan talvikuukausina lämpimiä juomia, myös meillä kylmien kahvijuomien suosio lisääntyy joulujuomina.

Joulukahvi helposti omassa kahvinkeittimessä

Korhosen mukaan jouluista kahvia voi myös valmistaa kotona itse, ihan vaikka tuikitavallisesta Juhla Mokasta. Lisää täyteen pannulliseen kahvia teelusikallinen kardemummaa ja puolikas kanelia. Valitse mieluummin hieman karkeammaksi jauhettu kardemumma, ettei se tuki kahvin uuttumista. Myös kylmäuutettuun kahviin voi kokeilla jouluisia mausteita.

Joulukahvi – helppo ohje:

  • 60 g kahvia (8 mitallista)
  • 1 litra vettä (8 kupillista)
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 tl jauhettua kardemummaa

Lisää mausteet jauhetun kahvin päälle suodatinsuppiloon ja tasoita mausteet sekä kahvi tasaiseksi pediksi. Keitä kahvi normaalisti kuten ennenkin. HUOM! Pese kahvikannu ja suodatinsuppilo todella huolellisesti jokaisen keiton jälkeen, jotta vältyt mausteiden pinttymisestä niihin.

– Joulun kahvihetkissä parasta on se, että on aikaa pysähtyä hetkeen ja nauttia. Jouluna ihmisillä on usein vapaa-aikaa, jolloin voi inspiroitua kokeilemaan uudenlaisia kahvimakumaailmoja perinteisten herkkujen ja traditioiden rinnalla.

Kahvista saa myös hyvän makuparin monelle tutulle jouluherkulle, esimerkiksi joulutortuille.

–Kahvi ja joulutorttu ovat erinomaisesti toimiva makupari. Joulutortun rasvaisuus tuo runkoa vaaleapaahtoisen kahvin makuun, luumuhillo taas on aavistuksen hapanta, mikä sopii loistavasti yhteen vaaleapaahtoisen kahvin hapokkuuden kanssa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja