Kahvinvalmistajat vinkkaavat kesäisen vaihtoehdon perinteiselle suodatinkahville. Oletko sinä jo kokeillut kylmäuutetun kahvin valmistamista?
Videolla: Testaa myös legendaarista kahvipohjaista drinkkiä, valkovenäläistä.
Kuumilla kesäkeleillä ei välttämättä maistu se perinteinen suodatinkahvi lämpimänä juotuna. Kahvivalmistaja Paulig suositteleekin kokeilemaan vaihtoehtona kylmäuutettua kahvia, joka on ollut jo pitkään hitti maailmalla
Kylmäuutettu kahvi valmistetaan uuttamalla kahvia kylmässä vedessä vähintään 8-12 tuntia. Jääkahvista kylmäuutettu kahvi eroaa juuri valmistustavaltaan. Jääkahvi valmistetaan jäillä viilentämällä kuumasta kahvijuomasta.
Jääkahvi = kahvi, joka valmistetaan jäillä viilentämällä kuumasta kahvijuomasta
Kylmäuutettu eli cold brew -kahvi = kahvi, joka valmistetaan uuttamalla kahvia kylmässä vedessä vähintään 8 tuntia
– Kesähelteiden aikana kylmäuutettu kahvi on oiva valinta. Kylmäuutettu kahvi valmistuu kätevästi yön aikana jääkaapissa ja on aamulla heti valmis nautittavaksi. Kylmäuutetun kahvin kanssa mielikuvituksen voi päästää valloilleen! Kylmäuutettu kahvi sopii niin maidon, sitruunalimonaadin, inkiväärioluen kuin kookosvedenkin kera. Lisäksi sitä voi hyödyntää myös leivonnassa ja ruoanlaitossa, kertoo Paulig Barista Instituten kouluttaja Jori Korhonen.