2:24

Maistuuko kahvi kitkerältä? Voit pelastaa tilanteen lisäämällä lusikallisen tätä maustetta

Näin keität hyvää kahvia

Jokaisella on oma visionsa täydellisestä kahvikupillisesta. Toiset lisäävät maitoa, toiset sokeria ja osa juo kahvinsa vain mustana. Harvalle tulisi mieleen lisätä kahviin kuitenkaan suolaa.

Makumieltymykset kahvin suhteen ovat moninaisia, mutta kitkerästä kahvista pitää tuskin kukaan. Ensimmäisenä ajatuksena parantaa kahvin makua on usein lisätä siihen sokeria tai maitoa. Yllättäen kahviin voi soveltaa täysin samaa metodia, kuin happamiin hedelmiin.

Ripaus suolaa

Yhdysvaltalainen tv-persoona Alton Brown nimittäin suosittelee lisäämään jo kahvinpuruihin ripauksen suolaa.

– Suola ei pelkästään leikkaa kahvin kitkeryyttä, vaan tasoittaa myös kahvinkeittimen vesitankin aiheuttamaa tunkkaista makua, Brown kertoo.

Brown lisää jokaista kuutta lusikallista puruja kohden 1/4 teelusikallisen suolaa. Näin kahvi ei vielä maistu suolaiselta, mutta kitkeryys häviää. Vinkki on itseasiassa jo 9 vuoden takaa, mutta nousee silti tasaisesti esille sosiaalisessa mediassa. Brown itse kertoo kuulevansa kyseisestä vinkistä faneiltaan useasti.

Toimiiko vinkki?

Kitchn-sivuston toimittaja Joseph Lamour testasi Brownin vinkkiä ja yllättyi positiivisesti lopputuloksesta. Lamour keitti kaksi kupillista kahvia – toisen ilman suolaa ja toisen suolan kanssa. Suolan kera keitetty kupillinen ei pelkästään maistunut vähemmän kitkerältä vaan oli myös rakenteeltaan sileämpää.

Toimittaja kertoo juovansa kahvinsa yleensä sokerin, kerman ja kanelin kanssa, eli lisää siihen melkoisesti lisukkeita ja harvemmin juo kahvia pelkästään sellaisenaan. Kuitenkin suolan kera kahvi maistui hänelle myös sellaisenaan tai vaati ainakin huomattavasti vähemmän sokeria ja kermaa.

Suolan lisääminen sokeriin saattaa tuntua kummalliselta, mutta Brownin mukaan sille on myös tieteellisiä todisteita. Suola neutralisoi kitkeryyttä paremmin kuin sokeri, sillä sokeri on hieman hapanta, kun suola sitten taas ei ole.

Lähde: The Kitchn 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja