Keitä elämäsi parasta pastaa asiantuntijan vinkeillä.
Perjantaina 25.10. vietettiin kansainvälistä pastapäivää. Kerroimme tuolloin, mitä tietoja pastapaketista kannattaisi aina tarkastaa, mikäli haluaa ostaa mahdollisimman laadukasta pastaa.
Lue lisää: Nämä tiedot kannattaa aina tarkastaa pastapaketista
Vuodesta 1989 toimineen Pastificio Bragagnolo -pastaperheyrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Furio Bragagnolo kertoi tiedotteessa myös parhaat vinkkinsä pastan keittämiseen. Asiantuntijan mukaan laadukaskin pasta on valitettavasti helppo pilata keittämällä se väärin.
Näin keität täydellistä pastaa
Pastaa keittäessä tulisi muistaa oikea keitinveden ja suolan määrä sekä kypsennysaika.
– Käytä suurta kattilaa, sillä pasta keitetään runsaassa vedessä. Jos keität 250 grammaa pastaa, tarvitset noin 2,5 litraa vettä ja reilun ruokalusikallisen suolaa, Bragagnolo sanoo.
Bragognolon mukaan pitkää pastaa ei pidä mennä pätkimään, joten spagetti kannattaa keittää korkeassa kattilassa. Pastat lisätään veteen vasta, kun vesi kiehuu kunnolla. Pastoja kannattaa myös kattilassa sekoittaa varovasti ajoittain.
