Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä missään nimessä tee näin, kun keität pastaa

Nappaa asiantuntijan vinkit pastan keittämiseen.
Nappaa asiantuntijan vinkit pastan keittämiseen.Shutterstock
Julkaistu 27.10.2024 17:26

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keitä elämäsi parasta pastaa asiantuntijan vinkeillä.

Perjantaina 25.10. vietettiin kansainvälistä pastapäivää. Kerroimme tuolloin, mitä tietoja pastapaketista kannattaisi aina tarkastaa, mikäli haluaa ostaa mahdollisimman laadukasta pastaa.

Lue lisää: Nämä tiedot kannattaa aina tarkastaa pastapaketista

Vuodesta 1989 toimineen Pastificio Bragagnolo -pastaperheyrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Furio Bragagnolo kertoi tiedotteessa myös parhaat vinkkinsä pastan keittämiseen. Asiantuntijan mukaan laadukaskin pasta on valitettavasti helppo pilata keittämällä se väärin.

Näin keität täydellistä pastaa

Pastaa keittäessä tulisi muistaa oikea keitinveden ja suolan määrä sekä kypsennysaika.

– Käytä suurta kattilaa, sillä pasta keitetään runsaassa vedessä. Jos keität 250 grammaa pastaa, tarvitset noin 2,5 litraa vettä ja reilun ruokalusikallisen suolaa, Bragagnolo sanoo.

Bragognolon mukaan pitkää pastaa ei pidä mennä pätkimään, joten spagetti kannattaa keittää korkeassa kattilassa. Pastat lisätään veteen vasta, kun vesi kiehuu kunnolla. Pastoja kannattaa myös kattilassa sekoittaa varovasti ajoittain.

– Kun keittoaika on lähestymässä loppua, maista pastaa, jotta voit tarkistaa halutun koostumuksen. Sopiva kypsyys on al dente. Tällöin pastassa on edelleen hieman purutuntumaa. 

Lue myös: Parhaan makaronilaatikon salaisuus: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

Älä ikinä huuhdo pastaa

Yhtä asiaa Bragagnolo ei missään nimessä tekisi pastan valmistamisen jäkeen: 

– Pastaa ei missään tapauksessa kannata huuhdella, sillä makea  vesi huuhtelee pois myös tärkkelyksen pastan pinnalta, jolloin kastike ei enää tartu niin hyvin pastaan. 

Asiantuntija suosittelee kuitenkin ottamaan pastan keitinvettä hieman talteen. Sitä voi sitten lisätä pastaan tai kastikkeeseen.

Bragagnolo vinkkaa vielä yhden kätevän kastikesäännön: mitä leveämpi tai paksumpi pastan muoto on, sitä vahvempaa maustetta tarvitaan. Ohuen spagetin kanssa sopivat siis herkemmät raaka-aineet, kuten simpukat ja valkosipuli.

Lue myös: Yllättävällä valmistustavalla täydellistä spagettia – oletko testannut?

Katso myös: Näin valmistat Barbie-pastaa

2:37Näin valmistat Barbie-pastaaTestaa pinkki pasta!

Lisää aiheesta:

Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Rakastatko pastaa? Älä sorru yleiseen mokaan valmistusvaiheessa – "Ilmainen ja tehokas ainesosa"Pitääkö pastaveteen oikeasti lisätä oliiviöljyä? Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"Teetkö sinä näin? Gordon Ramsay kertoo, miten pasta pitäisi oikeasti keittää – yksi ainesosa oleellista lisätä keitinveteen suolan lisäksi
PastaRuokaUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"