Teetkö sinä näin? Gordon Ramsay kertoo, miten pasta pitäisi oikeasti keittää – yksi ainesosa oleellista lisätä keitinveteen suolan lisäksi
Televisiosta tuttu kokki Gordon Ramsay paljastaa tuoreella videollaan erilaisia kokkausniksejä ja antaa yleisiä vinkkejä ruoanlaittoon. Videolla muun muassa opetetaan oikea tapa keittää pastaa.
Videolla vinkki hittipastaan: Joko kokeilit pasta limonelloa?
Miten sinä keität pastan? Homma ei ole mitään ydinfysiikkaa, mutta pienillä nyansseilla voi kuitenkin olla vaikutusta lopputulokseen. Rääväsuuna tunnettu brittikokki Gordon Ramsay paljastaa tuoreella videollaan omat pastankeittosääntönsä.
– Pasta on mahtava budjettiratkaisu, jota kannattaa aina pitää kaapissa. Pastasta saa kuitenkin valmistettua helposti ylikypsää, tai sitten se jää liian raa'aksi. Näin keität pastan oikein, Ramsay alustaa videolla.
Oliiviöljyn käyttö jakaa mielipiteet
Ensin kokki täyttää normaaliin tapaan kattilan vedellä. Vettä tulee olla tarpeeksi, jotta pasta voi kypsyä siellä tasaisesti. Sitten Ramsay maustaa pastaveden suolalla ja lisää joukkoon hieman oliiviöljyä, jotta pastat eivät tartu toisiinsa. Tämän jälkeen veden tulee antaa kiehahtaa kunnolla, niin että vesi ikäänkuin pyörii.
– Tämä edesauttaa pastaa pyörimään kattilassa, niin että se ei tartu ja kypsyy tasaisesti.
Kun vesi on valmis pastaa varten, laita pastat kattilaan. Jos käytät pitkää pastalajiketta, kuten spagettia, laita pastan toinen pää kattilaan, anna kypsyä hetken, ja kun pasta pehmenee tarpeeksi, pyöräytä loppuosa mukaan veteen varovasti esimerkiksi keittiöpihtien avulla. Mittaa pastan kiehumisaikaa kellolla ja testaa kypsyys hyvissä ajoin. Pasta on valmista, kun se on al dente -kypsyistä, eli siinä on edelleen rakennetta, eikä se ole lötkön pehmeää.
– Voit itse asiassa tuntea sen sormillasi, pasta on vielä sopivan kiinteää.
Lopuksi vedet kaadetaan kattilasta pois ja pasta maustetaan vielä kertaalleen suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Öljyn lisääminen pastaveteen ja keittämisen jälkeen pastan joukkoon jakaa taatusti mielipiteet. Esimerkiksi italialainen pastakastikevalmistaja Napolina on tuominnut öljyn lisäämisen italialaisia kokkeja loukkaavana metodina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti