Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä lähde sienimetsältä ilman tätä herkkua – kruunaa ruoan hämmästyttävällä tavalla!

Shutterstock
Julkaistu 14.08.2016 08:03

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Sienimetsässä samoillessa kannattaa mukaan kerätä myös muutamia havuja. Männyn-, kuusen- ja katajanneulaset ovat täydellinen kumppani sieniruoille, vinkkaa villiyrttispesialisti Sami Tallberg.

Havuja käytetään ruoanlaitossa rosmariininoksien tapaan kuitenkin sillä erotuksella, että havujen maku uutetaan kasvisliemeen tai öljyyn ja havut siilataan pois liemestä ennen käyttöä.

Neulasia voi myös laittaa suolan tai sokerin kanssa tehosekoittimeen. Herkullinen makusuola syntyy männynneulasista ja suolasta.

Muista!

Havujen keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa. 

– Laita tehosekoittimeen desi suolaa ja desi männynneulasia ja pyöräytä tasaiseksi. Lopputuloksena on aromaattinen, kirkkaanvihreä kauden makusuola, joka sopii lihan marinadeihin, sieniruokiin ja esimerkiksi pöytäsuolaksi, ruokakirjailija Sami Tallberg neuvoo.

Miedompaa aromia hakevan kannattaa kokeilla männyn sijasta kuusta.

– Kuusenhavu on miedompi ja feminiinisempi voimakkaaseen ja maskuliiniseen mäntyyn verrattuna. Kuusesta voi laittaa tehokkaaseen blenderiin myös varsinaista oksaa. Siitä tulee pyöristävää ja pihkaista aromia.

Edullisiin ja teholtaan heikompiin sekoittimiin oksaa ei kuitenkaan kannata laittaa, ettei laite rikkoudu.

Kuusen ja männyn lisäksi myös katajanhavuja voi hyödyntää. Katajan maku on muita havupuita savuisempi.

Lisää aiheesta:

Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aineEdullinen raaka-aine, joka on täydellinen uunijuureksiin – ei tarvitse edes kuoria: "Älä suotta väheksy"Syötkö jo? Edullinen raaka-aine, joka on täydellinen uunijuureksiin – ei tarvitse edes kuoria: "Älä suotta väheksy"Monille tuntematon herkku – nappaa tämä kotimainen raaka-aine nyt ostoskoriin: "Kannattaa maistaa ensin raakana"Hyödynnätkö jo tätä Suomen metsien superfoodia? Poimi talteen syksyinen resepti: ”Kaavit todennäköisesti kulhon tyhjäksi”Mitä valita juomaksi sieniruoille? Juoma-asiantuntija: Nämä makuparit toimivat taatusti
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • Eilen09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"

  • 30.11.19:08
    Keittiö

    Mihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?

  • 30.11.17:15
    Ruoka

    Paras lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus

  • 30.11.13:08
    Antti Railio

    Laulajatähti Antti Railio pelottavasta tilanteestaan: "Eteisvärinä"