Onko palsternakka jo sinulle tuttu juures keittiössä? Moni tuntee palsternakan perinteisenä keittojuureksena, mutta kotimainen terveyspommi sopii monipuolisesti muuhunkin ruoanlaittoon.
Voimakkaan mausteinen ja makea, karamellijuureksikin kutsuttu palsternakka on hyvin monikäyttöinen varastojuures, muistuttavat Maa- ja kotitalousnaiset. Oikein varastoituna se säilyy hyvin kevääseen asti, ja sitä saa kotimaisena kaupoista. Se sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin.
Palsternakka päihittää sukulaisensa terveellisyydessä. Siinä on kuitua puolet enemmän kuin porkkanassa ja myös enemmän C-, E- ja B-ryhmän vitamiineja. Juures sisältää myös monia kivennäisaineita, erityisesti kaliumia, jolla on merkitystä verenpaineen säätelyyn ja lihasten toimintaan.
– Älä suotta väheksy kalpeannäköistä palsternakkaa. Se on monipuolinen yksin tai yhdessä muiden juurestemme kanssa, elintarvike- ja yritysasiantuntija Mirja Pummila Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisista neuvoo.

