Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Monille tuntematon herkku – nappaa tämä kotimainen raaka-aine nyt ostoskoriin: "Kannattaa maistaa ensin raakana"

Shutterstock
Julkaistu 15.08.2020 18:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kotimainen fenkoli on nyt parhaimmillaan, vinkkaa Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.

Joko käytät fenkolia ruoanlaitossa? Satokausikalenterin mukaan salaattifenkolissa eli lyhyemmin fenkolissa on aromaattinen, anista muistuttava maku. Kypsennettäessä sen maku pehmenee. Fenkoli sopii tarjoiltavaksi kypsennettynä tai sellaisenaan sitruunalla marinoituna.

Valitse pyöreähkö fenkoli, jonka varret ovat vihreät. Vältä nahistuneita ja kurttuisia yksilöitä. Hieman nuupahtaneen pintakuoren voi kuitenkin raapia pois. Suuremmissa yksilöissä on miedompi maku. 

Lähde: Satokausikalenteri

Kotimaiseen fenkoliin toivotaan kuluttajien tekevän tuttavuutta nyt, kun sen saatavuus on hyvä. 

– Fenkolia kannattaa maistaa ensin raakana, ja todeta sen makean mausteinen, anikseen vivahtava aromi. Ulkonäöltään fenkoli on kaunis, kerroksellinen. Sen lehdet näyttävät tillimäisiltä. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliini-vihannesleikkurilla. Mausta halutessasi sitruunanmehulla ja nauti salaattina, MTK:sta vinkataan.

Shutterstock

Fenkoli sopii myös grillattavaksi tai uunissa kypsennettäväksi. MTK:sta suositellaan ensin esikypsentämään fenkolia hieman höyrykattilassa tai kiehauttamaan vedessä reiluina paloina.

– Valmista yksinkertainen tomaattikastike tomaateista ja valuta kastiketta uunivuokaan. Lisää esikypsennetyt fenkolipalaset ja kaada loppu kastike päälle. Raasta pintaan juustoa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. On herkkua!

Huippukokki Helena Puolakka suositteli aiemmin MTV:lle fenkolia kalakeiton maustajaksi.

Lue lisää: Vartissa valmis helppo kalakeitto! Suomalainen huippukokki paljastaa salaisen ainesosan, joka tekee keitosta täydellistä

Lähteet: Satokausikalenteri, MTK

***

15:57Helena Puolakka – monessa liemessä keitetty huippukokki

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän Tämä aliarvostettu "pikaruoka" kannattaa nyt ehdottomasti napata ostoskoriin – halpaa ja terveellistä!Vain vähän kaloreita, edullista ja terveellistä – aliarvostettu "pikaruoka" kannattaa nyt napata ostoskoriinTalven paras purkkisalaatti on nerokas: Säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa – "helpottaa arkea ja on edullinen"Täydellinen lisuke pihville – kokeile erikoisen "purjotuhkavoin" reseptiä!Joulupöydän yllättäjä syntyy edullisesta ainesosasta: "Kaikki kyselevät aina tämän reseptin perään"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä