5 vinkkiä: Näin kuohuviini kannattaa hyödyntää
Sen lisäksi, että kuohuviini maistuu sellaisenaan juhlahumussa, voi tutusta juomasta loihtia myös upeita drinkkejä. Poimi vinkit kuohuviinin hyödyntämiseen erilaisissa drinkeissä!
Huomioithan, että vinkit on tarkoitettu vain yli 18-vuotiaille.
Viisi kuohuviinidrinkkiä:
French 75
3 cl konjakkia
3 cl tuoretta sitruunamehua
1 rkl sokerisiirappia
9 cl kuohuviiniä
Yhdistä konjakki, sitruunamehu, siiappi ja jäitä cocktail-ravistimessa. Ravista voimakkaasti ja valuta lasiin. Lisää kuohuviini. Koristele kierteeksi leikatulla sitruunankuorella.
The Countdown
4,5 cl vodkaa
12 cl kuohuviiniä
12 punaista viinirypälettä
1 rkl fariinisokeria
Murskaa viinirypäleet ja sokeri cocktailravistimessa. Lisää vodka ja jäätä. Ravista voimakkaasti ja valuta lasiin. Lisää kuohuviini ja halutessasi muutama viinirypäle lisää.
G&C
3 cl giniä
1 rkl limettimehua
9 cl kuohuviiniä
5 tuoretta karpaloa
1 rkl hienosokeria
1 limetinpala koristeeksi
Murskaa karpalot ja sokeri cocktailravistimessa. Lisää gini, limettimehu ja jäitä. Ravista voimakkaasti ja valuta lasiin. Lisää kuohuviini. Tarjoile limettikoristeen kera.
Kuohuviinimojito
3 cl sokerisiirappia
4,5 cl vaaleaa rommia
3 cl tuoretta limettimehua
9 cl kuohuviiniä
1 rkl tuoreita mintunlehtiä
1 mintunverso
Murskaa mintunlehdet ja sokerisiirappi cocktailravistimessa. Lisää rommi, limettimehu ja jäitä. Ravista voimakkaasti ja valuta lasiin. Lisää kuohuviini ja tarjoile mintunverson kera.
Rosé Bellini
12 cl rosé-kuohuviiniä
0,5 dl sulatettuja pakastepersikoita
1 rkl sokeria
Murskaa persikat ja sokeri cocktailravistimessa. Kaada lasiin ja lisää kuohuviini.
Lähde: Real Simple
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut