Kun glögit tulevat jo korvista, voi vaihteluksi nauttia myös juhlavan cocktailin.
Yksi Kotimainen Cocktail -kirjan kirjoittajista, baarimestari Mikael Karttunen vinkkasi alkavalle juhlakaudelle muutamia reseptejä uudesta cocktail-kirjasta. Jos kaipaat vaihtelua glögeille ja mausteviineille tai kuohuviinille, löytyy vinkkien joukosta varmasti sopivan juhlavia ja monipuolisia juomasekoituksia.
Cape Verde
Cape Verde on konjakkipohjainen juoma, jonka seassa on rooibosta, minttua ja kanelia. Maku on raikas, mutta siinä on myös pieni yhteys joulun makuihin.
Lasi: savikulho
Jäät: jääpaloja
Menetelmä: ravistaminen ja tuplasiivilöinti
Koriste: appelsiinin kuori, kanelitanko ja mintun tupsu
Aineosat:
3 cl Larsen VS -konjakkia
1 cl De Kuyper Apricot Brandyä
4 cl rooibos-teetä

