5 helppoa drinkkiä, joissa käytetään tequilaa – testaa!

Valmista helppoja drinkkejä baarimestarin ohjeilla 6:22 Valmista helppoja drinkkejä baarimestarin ohjeilla
Valmista helppoja drinkkejä baarimestarin ohjeilla

Margarita on klassikko täysin oikeutetusti, mutta tequilasta saa valmistettua monia muitakin herkullisia ja jännittäviä drinkkejä.

Pääkuvan videolla baarimestari ohjeistaa helppojen drinkkien tekoon.

Oletko niitä, jotka juovat tequilaa ainoastaan shotteina ja naama hieman irveessä? Tequila on mainettaan parempi drinkkiaines ja se sopii yhteen varsinkin trooppisten hedelmien kanssa. Cosmopolitan listasi viisi tequilapohjaista drinkkiä, jotka saavat suun napsaamaan ja ovat simppeleitä tehdä.

Vesimelonimargarita 

6 cl tequilaa
3 cl vasta soseutettua vesimelonia
2 cl juoksevaa hunajaa
2 cl limemehua
2–3 tippaa ruusuvettä
jäitä

Lisää kaikki aineet juomaravistimeen ja ravista kunnes sheikkeri muuttuu kylmäksi. Siivilöi juoma drinkkilasiin ja koristele limeviipaleella ja mintunlehdellä.

Jos et omista juomaravistinta, sen virkaa toimittaa mainiosti myös esimerkiksi puhdas kannellinen hillopurkki.

Merida

3 cl tequilaa (silver)
3 cl inkiväärisiirappia
1,5 cl sitruunamehua
6 cl inkivääriolutta
6 cl tonic-vettä
jäitä

Lisää tequila, siirappi ja sitruunamehu juomaravistimeen jäiden kanssa ja ravista kunnes sheikkeri muuttuu kylmäksi. Siivilöi juoma jäillä täytettyyn drinkkilasiin ja mittaa joukkoon inkivääriolut ja tonic-vesi. Sekoita kevyesti lusikalla. Koristele mangoviipaleella.

Tablespoon neuvoo tekemään inkiväärisiirapin lisäämällä kattilaan noin 5 dl sokeria ja 5 dl vettä. Kiehauta seos ja lisää noin 2 desiä kuorittua ja paloiteltua tuoretta inkivääriä ja kiehauta uudelleen. Ota kattila pois hellalta ja anna hautua vähintään puoli tuntia. Siivilöi siirappi ohuen kankaan läpi esimerkiksi lasipulloon. Ilmatiiviissä astiassa siirappi säilyy jääkaapissa kuukauden ajan.

Greippimargarita

3 limeviipaletta
3 cl tequilaa
1,5 cl appelsiinilikööriä (esimerkiksi Triple sec tai Cointreau)
greippimehua
1 dl greippilimsaa
jäitä

Sirottele esimerkiksi lautaselle suolaa, kosteuta drinkkilasin reuna limenviipaleella ja dippaa reunoja sitten suolaan. Purista juomaravistimeen kahden limelohkon mehut ja pudota lohkot ravistimen pohjalle. Lisää tequila, appelsiinilikööri ja loraus greippimehua. Ravista jäiden kanssa, kunnes sheikkeri tuntuu kylmältä ja siivilöi juoma lasiin. Pidennä greippilimsalla, sekoita kevyesti lusikalla ja koristele limelohkolla.

La Fresa 

1 cl tequilaa
3 cl roseeviiniä
1,5 cl mansikkasosetta
1 tl sitruunamehua
jäitä

Sekoita kaikki ainekset juomaravistimessa jäiden kanssa kunnes sheikkeri tuntuu kylmältä. Siivilöi pieneen drinkkilasiin ja koristele kuivattuilla mansikoilla.

9 cl tequila
9 cl triple sec
9 cl passionhedelmämehua
4,5 cl sitruunamehua
jäitä

Lisää kaikki ainekset juomaravistimeen jäiden kanssa ja ravista kunnes sheikkeri tuntuu kylmältä. Siivilöi juoma jäämurskalla täytettyyn lasiin ja koristele sokeroiduilla pekaanipähkinöillä tai passionhedelmällä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat