Neljä drinkkiä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665122/landscape16_9/515/290/ae510091e817cceabfb158e5e9ea0c15/Tx/893711-4042.jpg)
Uudenvuodenjuhlissa janon sammuttaa virkistävä drinkki. Kuvassa vasemmalla on kahvidrinkki Alexander, joka tarjotaan kahvin kumppanina.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 drinkki
Manhattan
- 5 cl skottiviskiä
- 1½ cl Vermouth rossoa
- 1 tilkka Angostura Bitteriä
- 1 punainen cocktailkirsikka
- appelsiinin kuorta
Gimlet
- 2 cl limettimehua
- 4 cl giniä
- 1 limettiviipale
Vihreä hissi
- 4 cl giniä
- 2 cl minttulikööriä
- Pommacia
- 1 vihreä cocktailkirsikka
- 1 sitruunaviipale
Alexander
- 2 cl kuohukermaa
- 2 cl ruskeaa kaakaolikööriä
- 2 cl konjakkia
Valmistusohje
1. Manhattan: sekoita viski, vermutti ja jäät. Lorauta joukkoon angosturaa ja koristele cocktailkirsikalla ja appelsiininkuorella. Tarjoa jäähdytetystä jalallisesta lasista.
2. Gimlet: Sekoita limettimehu, gini ja jäät. Siivilöi ja korista limettiviipaleella.
3. Vihreä hissi: Kaada gini ja likööri grogilasiin. Lisää jäät ja täytä Pommacilla. Koristele cocktailkirsikalla ja sitruunaviipaleella sekä mehupillillä.
4. Alexander: Ravista ainekset ja jäät. Siivilöi ja tarjoa martinilasista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka