5 maustevinkkiä: Makua ja terveyshyötyjä syysruokiin!

kaneli
Shutterstock

Tee inventaario maustehyllyllä ja varmista, että sinulta löytyvät kaikki syksyyn sopivat mausteet.

Kun lämpötila ulkona laskee, kotikokit kaikkialla availevat uunejaan. Kun kesällä helppous on avainsana, syksyllä ja talvella käytetään paljon uunia ja leivotaan lämpimäisiä. Jos et ole hetkeen tehnyt inventaariota maustehyllylläsi, nyt on aika tehdä se.

Ota ainakin nämä viisi maustetta osaksi ruoanlaittoasi:

1. Kaneli

Kanelia on käytetty jo iät ja ajat. Tämä ikivanha, eksoottinen mauste onkin monessa kodissa vakio. Sitä voi ripotella kaikkeen, niin omenasoseeseen kuin leivonnaisiinkin. Lisäksi kaneli on yhdistetty moniin terveyshyötyihin. Se saattaa auttaa säätelemään verensokeria, estää tulehduksia ja auttaa säilyttämään terveellisen ihon ja luuston. Kokeile ripotella sitä myös aamukahviisi!

2. Muskotti

Muskotti sopii niin kurpitsapiirakkaan kuin munatotiinkin, mutta sen käyttö tuo sinulle myös yllättäviä terveysvaikutuksia. Se toimii nimittäin niin kivunlievittäjänä kuin ahdistuksen ja masennuksen lievittäjänäkin. Jotkut pitävät sitä myös sukuviettiä kiihottavana.

3. Maustepippuri

Maustepippurin tunnistaa pistävästä hajustaan ja terävästä maustaan. Maustepippurin kerrotaan olevan avuksi ruoansulatuksessa, mutta siitä on apua myös kivunlievitykseen.

4. Salvia

Salviaa käytetään usein liharuoissa. Salviaa käytetään myös kivunlievittäjänä, mutta myös aromaterapiassa stressin vähentämiseen. Salvian säännöllisen syömisen on myös todistettu parantavan muistia ja kognitiivista toimintaa.

5. Neilikka

Useimmat ihmiset joko vihaavat tai rakastavat neilikkaa. Neilikka on tulvillaan mangaania, joka on avuksi luustolle. Lisäksi se auttaa ylläpitämään ihon terveyttä. Neilikka tunnetaan myös kivunlievittäjänä ja sitä on määrätty kotilääkkeeksi esimerkiksi hammaslääkärikäynnin jälkeen.

Lähde: HellaWella

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!