Tehostaa laihtumista ja parantaa muistia – kuusi hyvää syytä syödä enemmän inkivääriä

inkivääri
Shutterstock

Monikäyttöinen inkivääri on raaka-aine, jota kannattaa syödä paitsi sen herkullisuuden, myös terveyshyötyjen vuoksi. 

Inkivääri sopii loistavasti myös smoothien raaka-aineeksi. Katso resepti videolta. 

Vaikka moni saattaa pitää inkivääriä vain erikoisen näköisenä tuotteena kaupan vihannesosastolla, todellisuudessa se on monipuolinen raaka-aine, joka sopii yllättävän moneen ruokaan ja juomaan. Inkivääri maistuu esimerkiksi herkullisessa mango-inkivääri-kesäkannussa, saksanpähkinällä maustetussa täytekakussa tai kanaramen-keitossa. 

Sen lisäksi, että inkivääri on herkullista, sen syömisestä on tutkitusti hyötyä terveydelle. Seuraavat kuusi syytä puhuvat inkiväärin käytön puolesta.

1. Tehostaa laihtumista

Tutkimukset ovat osoittaneet, että inkiväärin syöminen tehostaa kalorinkulutusta ja auttaa vähentämään näläntunnetta. Inkivääri on loistava raaka-aine myös silloin, jos vatsaasi turvottaa ja housunkaulustasi kiristää. Inkiväärin väitetään nimittäin parantavan myös ruoansulatuksen toimintaa.

2.  Pitää ihosi hehkuvana

Ihotautilääkärien mukaan inkiväärin syöminen parantaa myös ihon kuntoa leivittämällä tulehduksia ja ihoärsytystä. Eräs tutkimus on lisäksi tullut tutkimuksissaan siihen tulokseen, että inkivääri lisää myös ihoa kiinteyttävän kollageenin tuotantoa.

3. Parantaa haavoja

Inkiväärillä on kaiken muun hyvän lisäksi myös antiseptisiä ominaisuuksia, ja tämän vuoksi se auttaakin ihon pieniä vaurioita ja haavoja paranemaan nopeammin. Tällä superfoodilla on ilmeisesti myös superovoimia!

4. Helpottaa pahoinvointia

Jos pahoinvointi, merisairaus tai muu heikko olo vaivaa, kokeile lisätä hieman tuoretta inkivääriä teesi joukkoon. Saatat yllättyä vaikutuksista. 

5. Taistelee flunssaa vastaan

Se, miksi niin monet kurkkupastillit sisältävät inkivääriä, ei ole sattumaa. Inkivääri auttaa tutkitusti taistelemaan infektioita vastaan samalla, kun se vahvistaa vastustuskykyäsi. Lisää inkivääriä kanakeittosi joukkoon ja voi paremmin!

6. Parantaa aivojen toimintaa

Inkiväärin väitetään myös tehostavan aivojen toimintaa sekä auttavan taistelussa dementiaa ja muistisairauksia vastaan. 

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.