Monikäyttöinen inkivääri on raaka-aine, jota kannattaa syödä paitsi sen herkullisuuden, myös terveyshyötyjen vuoksi.
Inkivääri sopii loistavasti myös smoothien raaka-aineeksi. Katso resepti videolta.
Vaikka moni saattaa pitää inkivääriä vain erikoisen näköisenä tuotteena kaupan vihannesosastolla, todellisuudessa se on monipuolinen raaka-aine, joka sopii yllättävän moneen ruokaan ja juomaan. Inkivääri maistuu esimerkiksi herkullisessa mango-inkivääri-kesäkannussa, saksanpähkinällä maustetussa täytekakussa tai kanaramen-keitossa.
Sen lisäksi, että inkivääri on herkullista, sen syömisestä on tutkitusti hyötyä terveydelle. Seuraavat kuusi syytä puhuvat inkiväärin käytön puolesta.
1. Tehostaa laihtumista
Tutkimukset ovat osoittaneet, että inkiväärin syöminen tehostaa kalorinkulutusta ja auttaa vähentämään näläntunnetta. Inkivääri on loistava raaka-aine myös silloin, jos vatsaasi turvottaa ja housunkaulustasi kiristää. Inkiväärin väitetään nimittäin parantavan myös ruoansulatuksen toimintaa.


