Oletko sokerikoukussa? Kuusi terveellistä ruokaa, jotka auttavat selättämään makeanhimon

aokado aamupala mantelit
Shutterstock

Seuraavia ruokia syömällä makeanhimo pysyy kurissa ja paino mieluisissa lukemissa.

Videolla urheilulääkäri Pippa Laukka kertoo sokerin haitoista. 

Sorrutko iltapäivisin pullaan ja ruokakaupassa suklaapatukkaan? Entä kuulostaako kaappien tyhjentäminen herkuista sinusta tutulta?

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, seuraavien raaka-aineiden ottaminen ruokavalioon saattaa olla paikallaan.  

1. Avokado

Sen lisäksi, että avokadot sisältävät runsaasti terveellisiä rasvoja, ne voivat auttaa sinua torjumaan iltapäivisin iskevää väsymystä. Ja mitä energisempi olet, sitä paremmin pystyt vastustamaan kiusauksia. 

Jos haluat pysyä energisenä koko päivän, kokeile nauttia puolikas avokado tunti tai kaksi lounaan jälkeen. Saatat yllättyä positiivisesti seurauksista!

2. Mantelivoi

Jos avokado ei ole tarpeeksi makea hedelmä sinun makuusi, kokeile mantelivoita. Ruokalusikallinen terveellisiä rasvoja ja proteiinia sisältävää mantelivoita lounaan jälkeen tyydyttää makeanhimon ja antaa pitkäkestoista kylläisyyden tunnetta.

3. Fermentoidut ruoat

Tämä saattaa kuulostaa hieman oudolta vinkiltä, mutta fermentoidut elintarvikkeet, kuten hapankaali ja kombucha, voivat auttaa sinua pääsemään eroon makeannälästä.

Näiden ruokien happamuus tyydyttää aistejasi samaan tapaan kuin sokeri, mutta huomattavasti terveellisellä tavalla.

4. Chiavanukas

Chiavanukas on täynnä kuituja, jotka antavat kylläisyyden tunnetta ja rauhoittavat kalvavaa makeannälkää. Erinomainen välipala syntyy, kun sekoitat 1–2 teelusikallista chia-siemeniä kookosmaitoon ja annat seoksen levätä yön yli. Jos kaipaat lisää makeutta, lisää joukkoon hieman aitoa vaniljaa.

5. Kaneli

Kaneli antaa ruokiin ja juomiin makeutta, mutta se auttaa sinua myös pitämään energiatasosi vakaana. Kaneli on myös siitä hyvä mauste, että se sopii yllättävän moneen ruokaan ja juomaan aina kahvista puuroon ja jogurttiin.

6. Yrttitee

Makeanhimo saattaa osittain selittyä myös janolla. Ennen herkkuihin sortumista kannattaa kokeilla nauttia kupillinen yrttiteetä. Luonnollisesti makeat yrtit vievät nälkää samalla, kun tee itsessään sammuttaa janon. Saatat pian huomata, että suklaapatukka on unohtunut mielestä kokonaan.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat