Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

3 asiaa, joita sinun ei koskaan kannata tilata ravintolassa – Gordon Ramsay paljastaa

Gordon Ramsay paljastaa ruokalistojen vaaranpaikat.
Gordon Ramsay paljastaa ruokalistojen vaaranpaikat. Shutterstock
Julkaistu 05.06.2017 08:52

MTV LIFESTYLE

Televisiosta tuttu huippukokki Gordon Ramsay kertoo, mitkä ruoat saavat hälytyskellot soimaan ravintoloiden ruokalistalla.

1. ”Päivän erikoiset” pitkältä listalta

Monissa ravintoloissa on päivittäin tai viikottain vaihtuva erikoisannos. Tämä ”päivän erikoinen” saattaa valikoitua listalle esimerkiksi sen perusteella, mitä saalista paikallinen kalastaja on ravintolaan toimittanut. Jos ”päivän erikoisten” annosten lista on kuitenkin liian pitkä, tulisi annoksia Ramsayn mukaan välttää.

– Päivän erikoisen tarkoitus on kadota listalta päivän päätteeksi. Jos annoksia on listalla kymmenen, niissä ei ole mitään erikoista.

2. "Kuuluisa" tai "maailman paras" lasagne

Ravintolat saattavat personoida annoksiaan keksimällä ruoille erilaisia etuliitteitä. Näissä tapauksissa kannattaa Ramsayn mukaan olla varuillaan.

– Kun tarjoilija sanoo, että heiltä löytyy ”kuuluisaa lasagnea”, kysyn ensimmäiseksi, kuka tai mikä teki sen kuuluisaksi. Ravintola keksii termejä, kuten ”upea, kuuluisa, kaupungin tai maailman paras” – kuka niin on sanonut?

3. Talon viini tai ”toiseksi halvin viini”

Ihmiset tilaavat ravintolan viinilistalta tutkitusti eniten toiseksi halvinta viiniä – halvinta ei nimittäin useimmiten kehdata tilata. Ravintolat tiedostavat tämän ja toiseksi halvimmassa viinissä onkin useimmiten katteet kohdillaan.

Ramsay neuvoo juttelemaan rohkeasti sommelierille ja kysymään viinejä, jotka ovat laatikoiden viimeisiä. Nämä eränsä viimeiset pullot saatetaan myydä nimittäin halvemmalla kuin normaalisti.

– Pyydä sommelierilta hyvä lasillinen tai pullo ja nimeä hänelle suoraan hinta, jonka olet valmis maksamaan.

Lähde: Mirror

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

McDonald'sin työntekijä paljastaa varjellun salaisuuden: Sano näin kassalla – ja saat taatusti tuoreita ranskalaisia! Seitsemän asiaa, jotka pikaruokaravintoloiden työntekijät toivovat sinun tietävänNäitä asioita ravintolat eivät halua asiakkaansa tietävänHuippukokki väittää: Näitä ruokia ei koskaan kannata tilata ravintolassaKokit paljastavat: Ruoat, joita he eivät koskaan tilaisi ravintolassa itse 3 asiaa, joita ravintolat eivät halua sinun tietävän: Toiseksi halvin viini voi olla vedätys
RavintolatGordon RamsayMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat