3 asiaa, joita sinun ei koskaan kannata tilata ravintolassa – Gordon Ramsay paljastaa

ravintola ruokalista menu
Gordon Ramsay paljastaa ruokalistojen vaaranpaikat. Shutterstock

Televisiosta tuttu huippukokki Gordon Ramsay kertoo, mitkä ruoat saavat hälytyskellot soimaan ravintoloiden ruokalistalla.

1. ”Päivän erikoiset” pitkältä listalta

Monissa ravintoloissa on päivittäin tai viikottain vaihtuva erikoisannos. Tämä ”päivän erikoinen” saattaa valikoitua listalle esimerkiksi sen perusteella, mitä saalista paikallinen kalastaja on ravintolaan toimittanut. Jos ”päivän erikoisten” annosten lista on kuitenkin liian pitkä, tulisi annoksia Ramsayn mukaan välttää.

– Päivän erikoisen tarkoitus on kadota listalta päivän päätteeksi. Jos annoksia on listalla kymmenen, niissä ei ole mitään erikoista.

2. "Kuuluisa" tai "maailman paras" lasagne

Ravintolat saattavat personoida annoksiaan keksimällä ruoille erilaisia etuliitteitä. Näissä tapauksissa kannattaa Ramsayn mukaan olla varuillaan.

– Kun tarjoilija sanoo, että heiltä löytyy ”kuuluisaa lasagnea”, kysyn ensimmäiseksi, kuka tai mikä teki sen kuuluisaksi. Ravintola keksii termejä, kuten ”upea, kuuluisa, kaupungin tai maailman paras” – kuka niin on sanonut?

3. Talon viini tai ”toiseksi halvin viini”

Ihmiset tilaavat ravintolan viinilistalta tutkitusti eniten toiseksi halvinta viiniä – halvinta ei nimittäin useimmiten kehdata tilata. Ravintolat tiedostavat tämän ja toiseksi halvimmassa viinissä onkin useimmiten katteet kohdillaan.

Ramsay neuvoo juttelemaan rohkeasti sommelierille ja kysymään viinejä, jotka ovat laatikoiden viimeisiä. Nämä eränsä viimeiset pullot saatetaan myydä nimittäin halvemmalla kuin normaalisti.

– Pyydä sommelierilta hyvä lasillinen tai pullo ja nimeä hänelle suoraan hinta, jonka olet valmis maksamaan.

Lähde: Mirror

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja